Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Αν και η ισχυρότερη έκδοση του Civic, Type R, έχει συμπληρώσει λιγότερο από ένα χρόνο παρουσίας της, η Honda δείχνει να ετοιμάζει ήδη μια βελτιωμένη στα σημεία εκδοχή του η οποία, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης, το «αφιλόξενο» Nurburgring.


Εκ πρώτης όψεως, το Civic Type R δείχνει να διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες ενώ μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι το ιαπωνικό μοντέλο έχει αποκτήσει και ένα νέο σετ πτερυγίων κοντά στις εισαγωγές αέρα καθώς και ορισμένα ανασχεδιασμένα αεροδυναμικά στοιχεία στο πίσω τμήμα.

Σε ότι αφορά τώρα τις βελτιώσεις που αφορούν το σκληρό πυρήνα του Type R, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Honda θα προβεί επίσης σε στοχευμένες αναβαθμίσεις στο πλαίσιο αλλά και στο δίλιτρο turbo κινητήρα, αυξάνοντας την ισχύ του και πέραν των 320 ίππων, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το ιαπωνικό hot hatch θα διατηρήσει τον τίτλο του ταχύτερου εμπροσθοκίνητου μοντέλου στο Nurburgring.

Παρ΄όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα της παραπάνω εκδοχής, υπάρχει η πληροφορία ότι οι Ιάπωνες ετοιμάζουν μια δεύτερη ισχυρότερη και με πιο σκληροπυρηνικό set up έκδοση του Type R.

Ό,τι ωστόσο και να κρύβει η ταυτότητα του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτοτύπου, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Civic Type R όπως το γνωρίζουμε σήμερα.