Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην επίτιμος ρώσος πρόξενος στην Αλεξανδρούπολη: Σόου οι απελάσεις διπλωματών

Πρώην επίτιμος ρώσος πρόξενος στην Αλεξανδρούπολη: Σόου οι απελάσεις διπλωματών

Ο κ. Γκαμπαερίδης χαρακτήρισε την υπόθεση «συνέχεια του σόου Σκριπάλ», κατηγορώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία να μην επιβληθούν τουριστικές κυρώσεις από την Ρωσία

Θέση στο ζήτημα με την απέλαση των ρώσων διπλωματών από την Αθήνα πήρε ο πρώην επίτιμος ρώσος πρόξενος στην Αλεξανδρούπολη, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ο οποίος, μετά τον Αλεξέι Ποπόφ, φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο στο σχέδιο των ρώσων διπλωματών να μπλοκάρουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Γκαμπαερίδης χαρακτήρισε την υπόθεση «συνέχεια του σόου Σκριπάλ», κατηγορώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία να μην επιβληθούν τουριστικές κυρώσεις από την Ρωσία.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Μaximum FM, τόνισε πως «βλέπω ότι κάτι αλλάζει και απ’ ότι αντιλαμβάνομαι μάλλον είναι συνέχεια εκείνου του σόου που λέγεται Σκριπάλ. Δυστυχώς πρωταγωνιστεί η Ελλάδα αυτή την φορά».

Χαρακτήρισε, δε, αναλήθειες και ψέματα όσα ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες. «Τα περισσότερα που λέγονται από τα κανάλια και γράφονται στις εφημερίδες είναι αναλήθειες και ψέματα όταν αναφέρονται στο ρωσικό σπίτι και στο πρόσωπο μου. Ακόμα μπορώ να τονίσω ότι αυτά που λέγονται για τον κ. Ποπόφ εγώ δεν τα πιστεύω. Τον άνθρωπο τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Πιστεύουμε ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο σύσφιξης σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας.  Θέλω να τονίσω ότι εμείς τα δικαιώματα μας θα τα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αν χρειαστεί θα καταφύγουμε και στη Δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί απόπειρας δωροδοκίας από ρώσους ολιγάρχες στην Αλεξανδρούπουλη, ο κ. Γκαμπαερίδης τόνισε πως «μου κάνει εντύπωση πώς προέκυψε ξαφνικά αυτό το θέμα και με επίκεντρο την Αλεξανδρούπολη. Σε τί δεν γνωρίζω. Στις πολιτιστικές δράσεις; Από το 2011 ασχολούμαστε με αυτό και δεν νομίζω ότι κάνουμε κάτι που δεν αγκαλιάζεται από τον αλεξανδρουπολίτικο λαό. Προχωρήσαμε στις αδερφοποιήσεις με την πόλη Σοσνόβυ Μπορ, αργότερα με την Αγία Πετρούπολη. Να μην ξεχνάμε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη όπου μένουν πάνω από 7.000 ρωσόφωνοι».

«Διάβασα τις εφημερίδες, αναφέρονται σε μένα, όμως δεν διάβασα πουθενά κάποιες κατηγορίες στο πρόσωπο μου, ούτε κάποιος έχει επικοινωνήσει μαζί μου. Φυσικά σε σχέση με τον κ. Ποπόφ τον οποίο κατηγορούν για πολλά και διάφορα, αναφέρουν και εμένα και το ρωσικό σπίτι. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ποπόφ έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σε όλα αυτά που αναφέρονται. Άλλωστε δε νομίζω ότι οι Έλληνες για να βγουν σε συλλαλητήριο χρειάζεται να πληρωθούν κατά τη γνώμη μου» κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024