Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας για τα δάνεια της «Δίοδος»

ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας για τα δάνεια της «Δίοδος»

Πώς «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ

Να δώσει εξηγήσεις σχετικά με δημοσίευμα που αφορά την τεχνική εταιρεία «Δίοδος» και δανειακή της ρύθμιση που πέτυχε – σύμφωνα με δημοσίευμα – το 2016 μεσούσης της οικονομικής κρίσης, καλεί τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωση της η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτει ότι μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού είχαν τη δυνατότητα να διατηρήσουν άμεση και διαρκή σχέση με το τραπεζικό σύστημα και να καταφέρουν να ρυθμίσουν εταιρικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Όπως τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωση της:

«Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα “πέτυχε” το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ».

«Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα; Θα επανέλθουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024