Αν είδατε χθες στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να κατηφορίζουν την Αγίου Κωνσταντίνου, καλά είδατε. Εκεί, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, είχαμε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του νέου φορέα και μάλιστα την πρώτη χωρίς Ποτάμι. Συνεδρίασαν παρούσης της αρχηγού Φώφης Γεννηματά που φορούσε ένα ωραίο ζακετάκι μπλε με φλοράλ και ο άνθρωπός μου την περιέγραψε ως ανεβασμένη.

Η αρχηγός λοιπόν, έμαθα, αναφέρθηκε μόνον εμμέσως στο Ποτάμι ενώ τόνισε με νόημα πως οι μόνοι εγγυητές της παράταξης είναι οι συνιδρυτές της, δηλαδή όσοι ψήφισαν στην εκλογική διαδικασία του φορέα τον περασμένο Νοέμβριο. «Οσο κι αν προσπαθούν να μας μικραίνουν, μεγαλώνουμε» είπε η Φώφη και πήρε το χειροκρότημα. Απέδωσε δε τη φράση στον Γιώργο Καμίνη που την είχε περιλάβει σε πρόσφατη ομιλία του.
Η Φώφη είπε επίσης πως ο φορέας είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής εξειδικεύεται και επικαιροποιείται ώστε να είναι έτοιμο με όριο τη ΔΕΘ.

Τι άλλο; Λοιπόν, το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει βόρεια και μάλιστα η ίδια η Γεννηματά θα κάνει ομιλία στις 18 Ιουλίου στις Σέρρες. Ε, προφανώς για το Μακεδονικό. Μάλιστα κλιμάκια θα κάνουν περιοδεία και σε άλλες πόλεις εκείνες τις ημέρες.

Τέλος, παρουσίασαν πού βρίσκονται τα ψηφοδέλτια για εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές οι δύο υπεύθυνοι για το θέμα: Μανώλης Χριστοδουλάκης για τις εθνικές κάλπες και Γιώργος Καμίνης για τις τοπικές.

Εκπληξη με Μαλέλη

Επειδή όμως υπήρχε απορία χθες για το τι θα γίνει με τις θέσεις των οργάνων που κατείχαν οι ποταμίσιοι, μετά την αποχώρησή τους, αποφασίστηκε να μείνουν κενές ώστε να υπάρξει άνοιγμα σε ευρύτερα στελέχη του προοδευτικού χώρου, πιθανόν και μετανοημένους ποταμίσιους που θα πιστέψουν ξανά στην υπόθεση του ΚΙΝΑΛ. Για την ιστορία, ο Παναγιώτης Βλάχος πήγε χθες στην Εκτελεστική Γραμματεία.

Θυμίζω πως ήταν ο ένας εκ του Ποταμιού που δεν ακολούθησε τον Σταύρο στη μοναχική του πορεία. Να σας δώσω μία ακόμη πληροφορία: ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε λίγο πριν από τη συνεδρίαση αλλά δεν έμεινε σε αυτήν αφού είχε να απονείμει τιμητικά διπλώματα σε κινέζους φοιτητές που είχαν παρακολουθήσει το Συμπόσιο της Σύμης.

Οχι, δεν έστριψε μέσω Κίνας, ο Γιώργος πιστεύει εξάλλου το ΚΙΝΑΛ, δεν θέλω κακίες. Για το τέλος έκπληξη: γραμματέας Επικοινωνίας θα είναι πλέον ο πολύπειρος στα μιντιακά και μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σταμάτης Μαλέλης.