Η BMW επιβεβαίωσε την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου που προέρχεται από τον πυρήνα της γκάμας της, της iX3 σε κινεζικό έδαφος από όπου θα εξάγεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Η βαυαρική φίρμα επιβεβαίωσε την παραγωγή της αμιγώς ηλεκτροκίνητης BMW iX3 στην Kίνα όπου θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2020 με την προοπτική να εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η παραγωγή της θα φιλοξενηθεί στο εργοστάσιο της Shenyang, το οποίο αποτελεί κοινοπραξία ανάμεσα σε BMW και Brilliance Automotive, οι οποίες διατηρούν ένα ακόμα εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων σε κινεζικό έδαφος καθώς και ένα εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων και μπαταριών το οποίο θα αναλάβει την κατασκευή των απαιτούμενων συστοιχιών ιόντων λιθίου που θα εφοδιάσουν την iX3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κοινοπραξία κατασκευάζει τα 2/3 των BMW που διατίθενται στην Κίνα και ήδη για το 2019, έχει δρομολογήσει την αύξηση της παραγωγής σε 520.000 μονάδες, μέγεθος κατά τι μικρότερο από τις συνολικές πωλήσεις των Βαυαρών σε κινεζικό έδαφος κατά το 2017 οπότε κα η BMW διέθεσε στην τοπική αγορά 560.000 οχήματα, επίδοση που ξεπερνά τις συνολικής πωλήσεις της φίρμας στις δύο παραδοσιακά μεγάλες αγορές της, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, προφανώς υπό το παραπάνω σκεπτικό, η iX3 παρουσιάστηκε υπό την μορφή πρωτότυπου στην πρόσφατη έκθεση του Πεκίνου, εφοδιαζόμενη με μπαταρίες που υπόσχονται να της εξασφαλίσουν αυτονομία 400 χλμ. και ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 270 ίππων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr