Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Τσιτσιπά μέχρι την... επόμενη

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Τσιτσιπά μέχρι την… επόμενη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέχει λίγες ώρες από τη «μάχη» του με τον Τζον Ίσνερ (16:30) που μπορεί να τον οδηγήσει σε πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα πρόκριση

Πριν καν ολοκληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας του, οι εμφανίσεις του Στέφανου Τσιτσιπά τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει ως ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του παγκόσμιου τένις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει καταφέρει ήδη πολλάκις να γράψει ιστορία, καταρρίπτοντας το ένα Εθνικό ρεκόρ μετά το άλλο. Περνώντας το εμπόδιο το Τόμας Φαμπιάνο στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον, ο Στέφανος έγινε ο πρώτος Έλληνας από το 1968 και την εποχή των Όπεν που κατορθώνει να φτάσει στον τέταρτο γύρο Γκραν Σλαμ.

Τελευταίος που είχε καταφέρει να φτάσει σε τέταρτο γύρο Γκραν Σλαμ ήταν ο Νίκος Καλογερόπουλος το 1964, όταν και ηττήθηκε από τον Αυστραλό Φρεντ Στόλε.

Μοναδικός «αντίπαλος» του είναι η Ελληνίδα Λένα Δανιηλίδου, η οποία πριν 16 χρόνια είχε καταφέρει να φτάσει στους «16» του Λονδρέζικου Όπεν.

Αντίπαλος του πριν τα προημιτελικά θα είναι ο έμπειρος Αμερικανός, Τζον Ίσνερ (νο 10). Ο θηριώδης τενίστας αν και διανύει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του κατακτώντας το Masters του Μαϊάμι, δεν έχει προχωρήσει ποτέ πιο μακριά από τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.

Ακόμη και αν Τσιτσιπάς δεν καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του τουρνουά, η 31η θέση του στην ανανεωμένη κατάταξη της ATP αποτελεί νέο ρεκόρ καριέρας τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους Έλληνες τενίστες στο μονό ανδρών.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024