Η κατάτμηση της περιφέρειας οδηγεί σε συγκρούσεις στελεχών για μια θέση στη Βουλή στις επόμενες εκλογές

Το στόρι που θα σας αφηγηθώ σήμερα θα μπορούσε να έχει τίτλο: Πολλά πρόσωπα για λίγες θέσεις. Μιλώ για τις επικείμενες κάλπες στις εθνικές εκλογές. Ως γνωστόν υπάρχει ακόμη ισχυρή τάση εντός ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικού στρατοπέδου που βλέπει με καλό μάτι εκλογές άμεσα.

Ειδικότερα, μιλώ για τα μαρμαρένια αλώνια της Β’ Αθήνας. Οι συριζαίοι λοιπόν, μαθαίνω, έχουν πάρει χαρτί και μολύβι, κάνουν ασκήσεις επί χάρτου ενώ και το λόμπινγκ πάει σύννεφο. Κι αυτό αφού οι επίδοξοι μνηστήρες για μια βουλευτική έδρα στην αχανή Β’ Αθήνας είναι πολλοί.

Ολοι όμως ξέρουν, και στο φόντο των αλλεπάλληλων αρνητικών ή και απογοητευτικών για αυτούς δημοσκοπικών ευρημάτων, πως λίγοι θα μπουν στη Βουλή.

Οι τρεις καμπαλέρος

Δεν είναι μόνο πως η εν λόγω επικράτεια είναι η πιο δύσκολη και μεγάλη. Αυτό που μπερδεύει ακόμη περισσότερο είναι πως το επικείμενο σχέδιο κατάτμησής της, by Σκουρλέτης, δεν θα επιτευχθεί εύκολα αφού θα απαιτούνται 200 ψήφοι για να ισχύει από τις προσεχείς εκλογές. Παρ’ όλα αυτά το σχέδιο μπερδεύει κι άλλο τους φιλόδοξους πολιτευτές με ερωτήματα τύπου «σε ποιον τομέα να πάω» και τέτοια, που έχουν οδηγήσει ορισμένους ακόμη και σε κλειστές συσκέψεις με συνεργάτες τους εν μέσω Ιουλίου.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι πως στη Β’ Αθήνας θα κονταροχτυπηθούν τρία μεγάλα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Σκουρλέτης. Επειδή μου αρέσουν οι πολιτικοί συμβολισμοί, να πω πως καθένας από αυτούς εκφράζει και μια άλλη αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ τους δεν υπάρχει ακριβώς και η καλύτερη χημεία. Με βεβαιότητα, μεταξύ Παππά και Ευκλείδη, άστε το καλύτερα. Δεν είναι όμως μόνο οι παραπάνω τρεις μεγάλοι και κοντά στον πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι και οι Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Βασιλειάδης. Αλλά και οι Αννέτα Καββαδία και Χαρά Καφαντάρη που θέλουν μια θέση στον ήλιο της Β’ Αθήνας. Μην ξεχνάτε και τον Αλέκο Φλαμπουράρη που αιωρείται ένα ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, αφού το Επικρατείας μοιάζει μακριά λόγω Νίκου Κοτζιά.

Από κοντά και ο Κώστας Ζαχαριάδης που προσδοκά να κατέβει, σας το έχω ξαναγράψει, αν και του μπαίνουν διάφορα εμπόδια από εσωκομματικούς αντιπάλους. Κρατώ τελευταίο τον υφυπουργό Δημήτρη Λιάκο, που μην τον υποτιμάτε, αφού έχει όλη την εύνοια του Μαξίμου και του ίδιου του Τσίπρα, αν τελικώς επιλέξει να κατέβει κι αυτός.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr