Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντροπή

Ντροπή

Η αυτοκτονία ενός 15χρονου και οι ευθύνες όλων για μια ακόμη τραγωδία που παρακολουθούμε άναυδοι

Ένας 15χρονος νεαρός αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του γιατί, όπως το ίδιο ανέφερε σε σημειώματά του, δεν άντεχε άλλο τα μαρτύρια στα οποία τον υπέβαλαν οι συμμαθητές του στο σχολείο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το bullying από τους συμμαθητές ενδέχεται να είχε σχέση με τη σεξουαλικότητά του. Ο νεαρός κρεμάστηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του αφού είχε επιστρέψει από ένα πάρτι.

Στο παρελθόν είχε γράψει αρκετά σημειώματα για την κόλαση στην οποία είχαν μετατρέψει τη ζωή του οι συμμαθητές του.

Στο τελευταίο σημείωμα που άφησε πριν πάρει τη μοιραία απόφαση έγραφε: «Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδελφό μου. Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Είναι πραγματικά τραγικό ένας νέος άνθρωπος να αυτοκτονεί στην Ελλάδα του 2018 έχοντας πέσει θύμα αυτού του παράλογου εκφοβισμού.

Δυστυχώς ένοχοι δεν είναι μόνο οι συμμαθητές. Ενοχή είναι ολόκληρη η κοινωνία που επιτρέπει να συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά.

Ένοχοι είναι όλοι αυτοί οι ταγοί της δημόσιας ζωής που σχεδόν καθημερινά εξαπολύουν τα σκοταδιστικά μηνύματά τους χωρίς κανένα ταμπού κι ενδοιασμό.

Πολιτικοί που από το βήμα της Βουλής ανοίγουν το στόμα τους και λένε απίστευτες αρλούμπες σχετικά με οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικότητας ξεφεύγει από τις ασφυκτικές νόρμες της κανονικότητας.

Βουλευτές που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, αλλά καταψηφίζουν οποιοδήποτε νομοθέτημα επιχειρεί να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των διαφορετικών.

Κληρικοί που με τον δημόσιο λόγο τους καταδικάζουν στο πυρ το εξώτερο ο,τιδηποτε διαφοροποιείται από τη στείρα ηθική της εκκλησίας.

Εφημερίδες που με εμετικά πρωτοσέλιδα ζητούν την εξολόθρευση των ομοφυλοφίλων, χωρίς να παρεμβαίνει κανένας εισαγγελέας.

Κι έπειτα όλοι εμείς που παρακολουθούμε όλα αυτά χωρίς να εξοργιζόμαστε, χωρίς να αντιδρούμε.

Κι ύστερα δηλώνουμε συγκλονισμένοι για το γεγονός ότι ένα παιδί κρεμιέται στο μπαλκόνι του γιατί δεν άντεχε άλλο αυτό το μαρτύριο.

Ντροπή Ελλάδα. Ντροπή Έλληνες.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024