Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος φοβάται το κουμπί

Ποιος φοβάται το κουμπί

Τι έχει συμβεί εφέτος και οι πολίτες αρνούνται πεισματικά να πατήσουν το κουμπί ενώ γνωρίζουν ότι στο τέλος δεν θα το αποφύγουν;

Ένας από τους εθνοπατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, είχε πει την περίφημη φράση που έχει μείνει στην ιστορία και έχει αναπαραχθεί εκατομμύρια φορές σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί και ούτε πρόκειται όπως φαίνεται: «Δύο πράγματα είναι τα μόνα σίγουρα σε αυτή τη ζωή: ο θάνατος και οι φόροι».

Για το πρώτο κάποιοι πιστεύουν ότι στο μακρινό μέλλον με την πρόοδο της επιστήμης μπορεί και να τον αποφύγουν. Για το δεύτερο μάλλον δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μπορεί να την γλιτώσει.

Ακόμη και αν το συγκεκριμένο ρητό έχει βάση, εφέτος ειδικά οι φορολογούμενοι φοβούνται να πατήσουν το κουμπί έστω και αν γνωρίζουν ότι θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να πιουν το πικρό ποτήρι της υψηλής φορολογίας.

Αναφερόμαστε φυσικά στο κουμπί της οριστικής υποβολής – αποστολής της φορολογικής δήλωσης όπου με το πάτημά του εκδίδεται αυτόματα το εκκαθαριστικό της εφορίας και ο φόρος που προκύπτει πρέπει να πληρωθεί έως 3 δόσεις με την πρώτη έως τις 31 Ιουλίου και τις επόμενες δύο στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Τι έχει συμβεί όμως εφέτος και οι πολίτες αρνούνται πεισματικά να πατήσουν το κουμπί ενώ γνωρίζουν ότι στο τέλος δεν θα το αποφύγουν;

Πέρυσι, στις 5 Ιουλίου είχαν υποβληθεί πάνω από 5.000.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6.300.000, ενώ την αντίστοιχη εφετινή ημέρα είχαν υποβληθεί περίπου 4.500.000 δηλώσεις, δηλαδή περίπου 500.000 λιγότερες.

Την απάντηση τη δίνουν οι φοροτεχνικοί. Ο κόσμος αρνείται να πατήσει το κουμπί γιατί τρέμει ότι θα πληρώσει εφέτος παραπάνω εφορία λόγω των εξαντλητικών τεκμηρίων διαβίωσης, γιατί δεν έχει συγκεντρώσει τις αποδείξεις που αναλογούν στα εισοδήματά του όχι γιατί δεν έκανε ότι του είχε ζητήσει το Υπ. Οικονομικών αλλά γιατί πολλές συναλλαγές είχαν γίνει σε τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρήσεων που δεν έχουν δηλωθεί ως επαγγελματικοί άρα δεν μετράνε οι αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου και γιατί πλέον δεν μετρούν οι αποδείξεις των ιατρικών δαπανών, αρα πάπαλα και η τελευταία έκπτωση φόρου που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο και οι υπόλοιποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κουμπί πρέπει κάποια στιγμή να το πατήσουν. Τώρα αν θα έχουν να πληρώσουν το φόρο… οψόμεθα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024