Αν κάποιος έχει αναρωτηθεί πόσο χρόνο έχει μείνει ο Νεϊμάρ πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει απάντηση.

Ο ελβετικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTS Sport μέτρησε τα λεπτά, όταν ο διάσημος Βραζιλιάνος έμεινε στο χορτάρι μετά από φάουλ σε κάθε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια της «selecao» που διεξήχθησαν μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: 13 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Κάνοντας ένα γρήγορο υπολογισμό, μιλάμε για 207,5 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Στην κορυφή ο Νεϊμάρ έφτασε στην δεύτερη φάση με το Μεξικό, όπου παρέμεινε στο έδαφος για 5,5 λεπτά. Στην φάση που ο Λαγιούν του πάτησε το πόδι, το παιχνίδι σταμάτησε για σχεδόν 180 δευτερόλεπτα.

Από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Νεϊμάρ έχει υποστεί 23 φάουλ, μερικά από αυτά πολύ σκληρά, και αρκετά χαμηλά.

Όπως είναι γνωστό επιστρέφει από έναν σοβαρό τραυματισμό στο δεξί του πόδι που τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά πάνω από όλα υπάρχει η τραυματική μνήμη πριν από τέσσερα χρόνια.

Στη Βραζιλία, ο Νειμάρ τέθηκε εκτός έδρας στους προημιτελικούς από το άσχημο μαρκάρισμα του Κολομβιανού Καμίλο Ζουνίγκα, ένα χτύπημα στην πλάτη που του στοίχισε τον ημιτελικό ενάντια στη Γερμανία.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά που κάνει λόγο για θεατρινιμούς, του οποίους θα έπρεπε να αποφεύγει ένας παίκτης του βεληνεκούς του Νεϊμάρ και πάνω απ’όλα ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να λέγεται ηγέτης.

Ακόμα και στην προπόνηση…