Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Αναφερόμενος στις αρχικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, στο δημοψήφισμα, αλλά και σε μέτρα που έλαβε μετά τη δεύτερη αξιολόγηση μίλησε για διαψεύσεις και λάθη για τα οποία δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από τον λαό.

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε η ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για ανειλικρίνεια.

Εκτενή αναφορά έκανε ο Βασίλης Λεβέντης και στο Σκοπιανό κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την «κατάπτυστη και επικίνδυνη συμφωνία» με την ΠΓΔΜ, αλλά και τη ΝΔ για τη στάση της.

Κριτική άσκησε και για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και το σπάσιμο της Β’ Αθήνας κατηγορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα για «παζάρια».

«Ούτε μια συγγνώμη»

Στη δεύτερη αξιολόγηση τονίζατε ότι πρέπει να κλείσει για να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ και για να εξασφαλίσετε γενναία ρύθμιση του χρέους. «Τίποτα από τα δύο δεν ήρθε αλλά ούτε μια μια συγγνώμη από την κυβέρνηση».

«Τον Ιανουάριο του 2015 μιλούσατε για σκίσιμο μνημονίων, τελικά φέρατε τρίτο μνημόνιο. Ούτε για αυτό υπήρξε συγγνώμη» είπε ο κ. Λεβέντης, ενώ αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα. «Πανηγυρίζατε για το ‘όχι’, το οποίο μετατρέψατε σε ‘ναι’ χωρίς καμία εξήγηση και συγγνώμη στο λαό».

«Στον τόπο αυτό έχουμε συνηθίσει ο λαός να τα καταπίνει όλα. Ό,τι και να του δώσεις και βιτριόλι να του δώσεις το καταπίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι ενώ η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ τις δεύτερες εκλογές του 2015 μετά τη συμφωνία με τους εταίρους, επί της ουσίας ο λαός δεν ήξερε τι ψηφίζει, δεν είχε καταλάβει τι σήμαινε και τι μέτρα συνεπαγόταν το τρίτο μνημόνιο.

«Έχετε καταστήσει την ελεημοσύνη κριτήριο πολιτικής σας», κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας ότι «η χώρα όμως δεν θέλει ελεημοσύνη, θέλει πολιτική ανάπτυξης και σταθερότητας. Αλλάξτε νοοτροπία. Θα πέσετε από την κυβέρνηση αλλά τουλάχιστον αποκτήστε νοοτροπία σοβαρού κόμματος».

Βολές και στη ΝΔ

Ασκώντας κριτική και στη Νέα Δημοκρατία που υπόσχεται τα πάντα -όπως είπε-, μείωση φορολογίας, ανάπτυξη κτλ, την κάλεσε να εξηγήσει γιατί κατά τη δική της διακυβέρνηση δεν ήρθε ούτε μία επένδυση, δεν βελτιώθηκε η οικονομία.

«Όταν κάποιος είναι  στην Αντιπολίτευση μπορεί να υποσχεθεί τα πάντα. Αλλά πόσο αξιόπιστη είναι; Σας λείπει η ειλικρίνεια κύριοι της ΝΔ» τόνισε.