Ευτυχώς που η προετοιμασία ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός μπαίνει πια σε μια διαδικασία που το αγωνιστικό θα έρθει στην επιφάνεια. Περίπου δύο μήνες, από τότε που το πρωτάθλημα τελείωσε, δεν υπήρχε κάτι να «πιαστείς». Να αναλύσεις. Πάντα η μπάλα σε ελκύει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Πάντα ένα ωραίο γκολ είναι προτιμότερο από τις υποσχέσεις για εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν και θα σώσουν τον σύλλογο. Μόνο που εκατομμύρια ακούμε και εκατομμύρια δεν βλέπουμε. Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ πηγαινοέρχεται στην Αθήνα, η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου υποτίθεται πως θα άνοιγε τον δρόμο για να μπουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ και να διοχετευθούν σε υποχρεώσεις του συλλόγου, όμως τώρα που η κρίσιμη ώρα κοντοζυγώνει, ο Ταϊλανδός ζητάει κι άλλο χρόνο.

Πάμε, δηλαδή, για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα… συνδιοίκησης του Αλαφούζου με τον Παϊρότζ. Με την άποψη του πρώτου, ωστόσο, να είναι εκείνη που επικρατεί στις κρίσιμες αποφάσεις. Ο Αλαφούζος διάλεξε τον Νταμπίζα, ο Αλαφούζος και τον Δώνη. Περισσότερο για γνωριμία του Παϊρότζ με τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή έγιναν τα ραντεβού τους, παρά για… έγκριση.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να μην ακούμε και να μη βλέπουμε τα ίδια προβλήματα με εκείνα που είχαμε τον χειμώνα, όμως ο λόγος δεν έχει να κάνει το ότι δεν υπάρχουν. Αντίθετα, υπάρχουν και είναι πολλά. Αλλά το καλοκαίρι βοηθά πάντα στο να μπαίνουν κάτω από το… χαλάκι. Άλλωστε, ακόμα κι αν υπάρχουν απειλές για τον σύλλογο, τι άλλο θα μπορούσαν να αφορούν καλοκαιριάτικα; Ευρώπη δεν υπάρχει, μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν, αφαιρέσεις βαθμών χωρίς αγώνα δεν υπάρχουν. Άρα;

Άρα μια καλή ευκαιρία να κερδίσουν όλοι χρόνο. Ο Αλαφούζος, ο Παϊρότζ, όλοι. Όμως ο χρόνος δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό. Κάθε μέρα που περνάει η θηλιά σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τον λαιμό του. Ο χρόνος δεν χαμπαριάζει από… καλοκαίρια και χειμώνες. Κι όσο χρήματα δεν μπαίνουν, τόσο θα αυξάνεται η ανησυχία και οι υποψίες πως κάτι δεν πάει καλά…

Γράψτε το σχόλιο σας