Επισημοποίησε την απόσυρσή του από την Ισπανία ο Ινιέστα
Δύο κατακτήσεις Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, ένα Μουντιάλ και συνολικά 12 χρόνια αργότερα ο Ινιέστα αποχαιρέτησε τους «Ρόχας»
Μετά την προαναγγελία που είχε κάνει για την απόσυρσή του από την εθνική ομάδα της Ισπανίας λίγο μετά τον «πικρό» αποκλεισμό από τη Ρωσία, ο Αντρές Ινιέστα επισημοποίησε την απόφασή του.
Ο «χρυσός» σκόρερ της Ισπανίας στο Μουντιάλ του 2010 μέσω μηνύματός του στα social media είπε το είπε το δικό του «αντίο» στους Ρόχας.
«Πριν από 14 χρόνια φόρεσα για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ήμουν 15 χρόνων και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Ήταν το όνειρο της ζωής μου να υπερασπιστώ τα χρώματα της χώρας μου. Είναι κάτι ιδιαίτερο, μια μεγάλη ευθύνη επίσης. Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να έχω συνείδηση του τι σημαίνει να τα δίνεις όλα για να νιώθετε υπερήφανοι.
Πιστεύω ότι είχα την τύχη να ζήσω μια από τις καλύτερες περιόδους του ισπανικού ποδοσφαίρου, με μια γενιά παικτών που ήταν εξαιρετική με κάθε έννοια. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα, τα οποία ονειρευόμασταν όταν ήμασταν μικροί, αλλά είχαμε και μεγάλες απογοητεύσεις και έχουμε ζήσει στιγμές πολύ δύσκολες. Σε όλους, ευχαριστώ που με κάνατε καλύτερο συμπαίκτη και καλύτερο ποδοσφαιριστή. Ήταν υπερηφάνεια το γεγονός ότι μοιράστηκα μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια.
Τώρα είναι η ώρα να κάνω ένα βήμα στο πλάι. Δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση, το αντίθετο, τη σκεφτόμουν πολλούς μήνες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό που θα έρθει στο μέλλον θα είναι υπέροχο», ανέφερε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ο «Αντρεσίτο».
⚽️🇪🇸❤️ pic.twitter.com/KPg6qllkfr
— Andrés Iniesta (@andresiniesta8) July 3, 2018
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (vids)
- Τα ζευγάρια στα ημιτελικά του Champions League
- Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Επική πρόκριση των Βαυαρών με γκολάρες στο 89′ και το 94′ (vid)
- Άρσεναλ-Σπόρτινγκ 0-0: Με κακή εικόνα οι «κανονιέρηδες» προκρίθηκαν στα ημιτελικά
- Ολυμπιακός για Δαλακούρα: «Θα είσαι πάντα μέλος της «ερυθρόλευκης» οικογένειας»
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: «Χορταστικό» ημίχρονο με πέντε γκολ (vids)
- Πανιώνιος – Ολυμπιακός 13-22: Το 21Χ21 με Ζαλάνκι οι Πειραιώτες
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γκιουλέρ το 0-1 για τη «βασίλισσα», ισοφάρισε σε 1-1 ο Πάβλοβιτς (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442