Για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, τα μεγάλα πλεονάσματα που πρέπει να διασφαλίσει η χώρα μέχρι το 2060, αλλά και για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά τον Σεπτέμβριο συζήτησαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Π.Μοσκοβισί, κατά τη συνάντησή τους.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε στον κ. Μοσκοβισί τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060, καθώς, όπως είπε, αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες, τα πλεονάσματα είναι εξασφαλισμένα, ενώ το 2060 δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες, αφού πολλά πράγματα μπορεί να έχουν ανατραπεί θετικά για την ελληνική οικονομία.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «ο Πιέρ Μοσκοβισί, στα χρόνια της κρίσης και σε κρίσιμες στιγμές, έχει υπάρξει στο πλευρό των Ελλήνων. Και έτσι, παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε κάποιες επισημάνσεις, πρέπει να θεωρείται σύμμαχος των Ελλήνων. Του επισήμανα, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Τα μεγάλα πλεονάσματα σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. Θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει σκεφτεί καλά. Η ελληνική κυβέρνηση να το διαπραγματευθεί καλύτερα και να μην έχουμε τέτοιες δεσμεύσεις για τόσα πολλά χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας