Νέο αφήγημα αναζητεί ο πρωθυπουργός – Το μεσημέρι συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο
Υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και τις συνεχείς αντιδράσεις των πολιτών για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να αλλάξει πολιτική ατζέντα
Προσπάθεια ανατροπής του αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση η οποία καταποντίζεται δημοσκοπικά λόγω κυρίως της συμφωνίας των Πρεσπών θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από το Υπουργικό Συμβούλιο που έχει συγκαλέσει για σήμερα, στις 3.30 το μεσημέρι.
Υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, τις συνεχείς αντιδράσεις των πολιτών για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα νέα δεδομένα με το προσφυγικό και τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα αλλά και τις απειλές του υπουργού Άμυνας ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να αλλάξει πολιτική ατζέντα, φέρνοντας στο προσκήνιο την επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια αλλά και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς έρχεται λίγες ημέρες μετά νέα αποχώρηση από τον κυβερνητικό σχηματισμό του Γιώργου Λαζαρίδη. Η εύθραυστη πλειοψηφία στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι αριθμούν πλέον 152 βουλευτές προβληματίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο φόβος άλλωστε για νέες αποχωρήσεις από την πλευρά των ΑΝΕΛ υπό το βάρος του Μακεδονικού, την δημοσκοπική εξαφάνιση του κόμματος αλλά και από τις οργισμένες αντιδράσεις από τη βάση του κόμματος, έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου το οποίο άλλωστε όπως έχει παραδεχθεί, ποντάρει σε εφεδρείες που πιστεύει ότι έχει εξασφαλίσει, όταν και άμα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.
Κυβερνητικό αφήγημα
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να «ζωντανέψει» και πάλι το κυβερνητικό αφήγημα για την καθαρή έξοδο ενώ θα μιλήσει για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του Προσφυγικού. Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν πριν λίγες ημέρες το «ψαλίδι» στις συντάξεις από το Γενάρη του 2019, ήδη έχει ξεκινήσει μία επικοινωνιακή προσπάθεια για καταβολή 13ης σύνταξης ως αντίδοτο στις μειώσεις που θα έρθουν.
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Τι οφέλη προσφέρει η ιατρική κάνναβη; Μπορεί και κανένα, δείχνει η βιβλιογραφία


