Εκβιασμοί Τσαβούσογλου σε ΕΕ: Ή δίνετε βίζα ή ξεχάστε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες
Συνδυάζοντας την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η ΕΕ δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί.
Πιέσεις προς την ΕΕ να εκταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες άσκησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αν δεν αρθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό.
Σε δηλώσεις του στο NTV υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα για την αποδέσμευση του ποσού. Συνδυάζοντας δε, την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η ΕΕ δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί.
«Εάν η ΕΕ δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι… Τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους» δήλωσε.
Για τις σχέσεις με το Ιράν
Την ίδια ώρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία δεν θα κόψει τους εμπορικούς της δεσμούς με το Ιράν κατ’ εντολή άλλων χωρών. Οι ΗΠΑ ζήτησαν αυτήν την εβδομάδα από άλλες χώρες να σταματήσουν όλες τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τον Νοέμβριο.
Η Τουρκία εξαρτάται από τις εισαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες της σε ενέργεια. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πέρυσι ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο των ετήσιων εμπορικών της συναλλαγών με το Ιράν σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια, από 10 που είναι σήμερα.
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομων σκευασμάτων διατροφής – Άνω των 200.000 ευρώ η φοροδιαφυγή
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Η Euroleague και οι καλύτερες φάσεις του MVP, Σάσα Βεζένκοφ (vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442