Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Παρισιού: Ο Σάντσεθ έσωσε την τιμή της Ευρώπης

Δήμαρχος Παρισιού: Ο Σάντσεθ έσωσε την τιμή της Ευρώπης

Όταν δέχτηκε να καταπλεύσει στη Βαλένθια το πλοίο Aquarius που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έπλεξε το εγκώμιο του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Ισπανίας, τον οποίο υποδέχτηκε στο δημαρχείο της πόλης, τονίζοντας ότι «έσωσε την τιμή της Ευρώπης» όταν δέχτηκε να καταπλεύσει στη Βαλένθια το πλοίο Aquarius που μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες.

«Υπάρχουν εδώ πολλές γυναίκες και άνδρες που σε θαυμάζουν, που θαυμάζουν αυτό που έκανες» είπε η δήμαρχος. «Είπες: δέχομαι το Aquarius στη Βαλένθια. Εδώ, πολλοί σε χειροκρότησαν και έκριναν, όπως κι εγώ, ότι έσωσες την τιμή της Ευρώπης» πρόσθεσε.

«Η παρουσία σου, ως προέδρου της ισπανικής κυβέρνησης, είναι επίσης ένα φως για εκείνους που σκέφτονται ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη Ευρώπη» συνέχισε η Ινταλγκό, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα, γαλλική και ισπανική. Η Ευρώπη, υπενθύμισε η δήμαρχος, «σημαίνει φυσικά ενιαίο νόμισμα, ασφαλώς κοινούς οικονομικούς κανόνες, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι μια δημοκρατική περιπέτεια».

Ο Σάντσεθ, που έφτασε στο Παρίσι από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, είπε ότι «αυτό που έκανε η ισπανική σοσιαλιστική κυβέρνηση σχετίζεται με την ιστορία της Ισπανίας». Και εξήγησε ότι οι Ισπανοί που έφυγαν στο εξωτερικό κατά την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο «κατάφεραν να ενσωματωθούν χάρη στην υποδοχή που τους έγινε».

Η Ινταλγκό είχε καλέσει τον Σάντσεθ στο Παρίσι με την ευκαιρία μιας τελετής που οργανώθηκε από τον δήμο στη μνήμη των Ισπανών ανδρών της «Λα Νουέβε», του τάγματος που συμμετείχε στις μάχες για την απελευθέρωση της γαλλικής πρωτεύουσας πριν από 74 χρόνια.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024