Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Italdesign δημιουργεί το δικό της Nissan GT-R

Η Italdesign δημιουργεί το δικό της Nissan GT-R

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Italdesing αλλά και τη δημιουργία του πρώτου GT-R, o ιταλικός σχεδιαστικός οίκος δημιουργεί μια διαφορετική εκδοχή του ιαπωνικού sportscar.

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της Italdesign αλλά και τη δημιουργία του πρώτου GT-R, οι δρόμοι του διάσημου σχεδιαστικού οίκου και του καταξιωμένου ιαπωνικού sportscar συναντώνται.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ή αν προτιμάτε της συνεργασίας η οποία μάλιστα δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν είναι το Nissan GT-50, ένα εκκεντρικό σε σχεδιασμό και προδιαγραφές πρωτότυπο που παρά τις ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει ως τη γραμμή παραγωγής εντυπωσιάζει.

Στην πραγματικότητα, ελάχιστα είναι εκείνα τα σημεία του αμαξώματος που θα μπορούσαν να παραπέμψουν στην έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου, καθώς ακόμα και η οροφή στέκεται 21 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος σε σχέση με το Nissan GT-R που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Εκτεταμένες είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιηθεί και στο αποκλειστικά διθέσιο εσωτερικό. Σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ποιοτικότερο συνόλου, το ανθρακόνημα συνδυάζεται τις επιφάνειες από Alcantara και μαύρο δέρμα.

Στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, τον πρώτο λόγο έχει ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 3,8 λίτρων, ο οποίος έχει αναβαθμιστεί αποδίδοντας 720 ίππους και τα 780 Nm ροπής.

Τον ίδιο δρόμο, εκείνο της αναβάθμισης, έχει ακολουθήσει τόσο το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων όσο και η ανάρτηση. Τέλος, πίσω από τους τροχούς των 21 ιντσών έχουν τοποθετηθεί εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024