Τα ρούχα του επάνω στην πασαρέλα θυμίζουν πολύτιμα κοσμήματα. Τα μοντέλα προχωρούν κάτω από τα εκτυφλωτικά φώτα, «επιτρέποντας» στα κρόσσια από αυθεντικά swarovski και άλλες πολύτιμες πέτρες, να «κινούνται» γύρω από το σώμα.

 

 

Τα κρόσσια μοιάζουν να … χορεύουν, οι πέτρες δίνουν την αίσθηση του real glamour και της απόλυτης θηλυκότητας. Ο Elie Saab, Λιβανέζικης καταγωγής, θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους fashion designers. Οι δημιουργίες του απασχόλησαν από την πρώτη στιγμή τους stylists και fashion editors των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου. Οι σημαντικότερες προσωπικότητες του πλανήτη σπεύδουν να «κλείσουν» θέση στις πρώτες σειρές των επιδείξεων, τις οποίες πραγματοποιεί στο Παρίσι, το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη. Οι σύζυγοι των ισχυρών του χρήματος φθάνουν πολλές φορές με ιδιωτικά αεροπλάνα στο «κύριο» ατελιέ του, στον Λίβανο για να τους «ράψει» τα Haute Couture φορέματα ή νυφικά (ένα από τα τελευταία νυφικά φορέματα του σχεδιαστή, που απασχόλησε τον ελληνικό Τύπο, αυτό της Δήμητρας Κούστα στον πολυσυζητημένο γάμο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Σορρέντο της Ιταλίας).

 

Ο Λιβανέζος σχεδιαστής στα 55 του χρόνια, απολαμβάνει την παγκόσμια αναγνώριση… καθισμένος στις βαρύτιμες πολυθρόνες της κατοικίας του στην Γενεύη, που είναι ο μόνιμος τόπος διαμονής του.

Διατηρεί πάντα όμως την οικογενειακή κατοικία στη Βηρυττό. Μην ξεχνάμε ότι οι αδελφές του δούλευαν σαν μοντέλα. Τα όμορφα κορίτσια ήταν οι πρώτες μάλιστα οι οποίες φόρεσαν τα ρούχα του. Στην αρχή της καριέρας του ο Saab «ειδικεύτηκε» στα νυφικά με χειροποίητες δαντέλες, κρύσταλλα και πολύτιμες πέτρες. Το 1998 δημιούργησε τα πρώτα ready to wear ρούχα στο Μιλάνο. Ακολούθησαν οι παραμυθένιες haute couture δημιουργίες.

Δείτε το βίντεο…