Η Ελληνική Ένωση CFA (εφεξής «η Ένωση») είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κύριο σκοπό την προώθηση ηθικών και επαγγελματικών αρχών στην ελληνική επενδυτική κοινότητα, την συνεχή επαγγελματική εξέλιξη μέσω του προγράμματος CFA και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της αξίας της πιστοποίησης  CFA. Η Ένωση αποτελεί τον μοναδικό επίσημο εκπρόσωπο του Ινστιτούτου CFA στην Ελλάδα.

H Ένωση αριθμεί σήμερα 204 μέλη, τα οποία εργάζονται ως χρηματοοικονομικοί αναλυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και επαγγελματίες στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. Το έτος 2018, ο αριθμός των  συμμετεχόντων στις εξετάσεις της πιστοποίησης στην Ελλάδα ανήλθε σε 398 άτομα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μελών της Ένωσης κυμαίνεται, την τελευταία πενταετία, σε ποσοστό άνω του 8%.

Η επαγγελματική πιστοποίηση CFA είναι η πλέον αναγνωρισμένη πιστοποίηση στον τομέα των χρηματοοικονομικών σε παγκόσμιο επίπεδο με πάνω από 155 χιλιάδες κατόχους – μέλη, οι οποίοι διακρίνονται για το πλούσιο γνωστικό τους υπόβαθρο, επιδεικνύοντας εξελιγμένες επαγγελματικές ικανότητες και εξαιρετικό επίπεδο ηθικής συμπεριφοράς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε τοπικό επίπεδο η επαγγελματική πιστοποίηση CFA παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης χωρίς εξετάσεις (πλην της υποχρεωτικής για όλους εξέτασης στο «Θεσμικό Πλαίσιο της Κεφαλαιαγοράς») της ανώτερης πιστοποίησης  Αναλυτή Αγορών «Δ» που χορηγείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.cfa.gr .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο