Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κραυγή αγανάκτησης των κατοίκων μετά τις νέες πλημμύρες

Κραυγή αγανάκτησης των κατοίκων μετά τις νέες πλημμύρες

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αδιαφορία της Πολιτείας, που εδώ και επτά μήνες, από τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου, έχουν ακόμη τα αντιπλημμυρικά έργα στα χαρτιά

Τις πληγές τους για δεύτερη συνεχή ημέρα μετρούν οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Μαγούλας οι οποίοι βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στο έλεος της κακοκαιρίας και με την Πολιτεία να είναι απούσα, όπως καταγγέλλουν.

Οι δρόμοι για μια ακόμα φορά μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια μετά την ισχυρή καταιγίδα, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού το νερό μπήκε ξανά μέσα στα σπίτια, καταστρέφοντας τα πάντα με το πέρασμα του, ενώ και οι καταστηματάρχες, που είχαν δει τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται πριν από λίγους μήνες, βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να σώσουν ό,τι σώζεται.

Κι ενώ χθες το πλήγμα που υπέστη η Μάνδρα ήταν μεγαλύτερο, σήμερα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Μαγούλας. Το ευτύχημα, ωστόσο, είναι πως δεν θρηνήσαμε νεκρούς για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στις δύο περιοχές έγιναν δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αδιαφορία της Πολιτείας, που εδώ και επτά μήνες, από τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου, έχουν ακόμη τα αντιπλημμυρικά έργα στα χαρτιά.

Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις που είχαν γίνει από τον πρωθυπουργό κι όλους τους αρμοδίους μετά την τραγωδία, τα σοβαρά προβλήματα παραμένουν. Το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων φορέων, υπουργείου Υποδομών – Περιφέρειας κι των άλλων εμπλεκομένων, για τις καθυστερήσεις στα αναγκαία έργα υποδομής συνεχίζεται και η γραφειοκρατία «πνίγει» τις εργασίες αποκατάστασης.

Όπως κατήγγειλε η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, «τίποτα δεν έχει αλλάξει στη Μάνδρα από τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι. Τα μεγάλα έργα που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια ακόμα περιμένουν έγκριση και έχουν βαλτώσει στη γραφειοκρατία».

Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο όποτε και είχαν ανακοινωθεί, η δήμαρχος Μάνδρας ρίχνει τις ευθύνες στην Περιφέρεια και τις διαδικασίες του κράτους.

«Αυτά είναι τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας που προετοιμάζονται όλο αυτό το διάστημα και δεν έχουν ξεκινήσει λόγω διαδικασιών. Τα δυο μεγάλα έργα, η Παλιά Εθνική Οδός και η εκτροπή του ρέματος της Αγίας Αικατερίνης. Μόνο αυτά θα προστατεύσουν την πόλη. Δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο. Μόνο οι διαδικασίες. Υπάρχουν πολλά στάδια σε ένα έργο και αυτά προβλέπει το ελληνικό κράτος. Γι’ αυτό δεν έχουμε πάει μπροστά σε τίποτα» αναφέρει.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνει λόγο για πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με… την κλιματική αλλαγή, παραδέχεται ωστόσο ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή επτά μήνες μετά τη βιβλική καταστροφή.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024