Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H PSA αποκαλύπτει την νέα επαγγελματική της τριπλέτα

H PSA αποκαλύπτει την νέα επαγγελματική της τριπλέτα

Peugeot Partner, Opel Combo και Citroen Berlingo συνιστούν την νέα δυναμική τριπλέτα ελαφρών επαγγελματικών του ομίλου PSA η οποία ακολουθώντας τους νεολογισμούς των «πολιτικών» alter ego τους, υπόσχονται να προσφέρουν περισσότερη πρακτικότητα συν έναν σαφώς αναβαθμισμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών μόλις ενισχύθηκε κατά τρία ολοκαινούρια μοντέλα καθώς ένας ιδιαίτερα σημαντικός παίκτης της κατηγορίας, ο όμιλος PSA, αποκάλυψε τα Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Οpel Combo, τα οποία έχοντας ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική, την EMP2 και οδηγό τις πολιτικές εκδόσεις τους (Peugeot Rifter, Citroen Berlingo και Opel Combo Life) που αποκαλύφθηκαν πριν λίγους μήνες, επωφελούνται από ριζικές αναβαθμίσεις σε επίπεδο αισθητικής, πρακτικότητας αλλά και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ξεκινώντας από τo Peugeot Partner, αξίζει να σημειωθεί ότι επωφελείται από το οικείο i-Cockpit της γαλλικής φίρμας ενώ εντάσσει στον τεχνολογικό εξοπλισμό του ένα σύστημα καμερών το οποίο υπόσχεται μέγιστη ορατότητα.

Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από ένα σετ καμερών οι οποίες τοποθετούνται στον εξωτερικό δεξή καθρέφτη και στην κορυφή των πίσω θυρών, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του εξωτερικού η οποία προβάλλεται εκεί όπου φυσιολογικά βρίσκεται ο εσωτερικός καθρέφτης και που στην προκειμένη περίπτωση έχει αντικατασταθεί από μια οθόνη πέντε ιντσών.

Πλην του παραπάνω συστήματος το Partner εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης με μια φωτεινή ένδειξη LED στο ταμπλό η οποία εκπέμπει λευκό φως όταν ο χώρος φόρτωσης έχει πληρωθεί κατά 90% και κίτρινο όταν οι δυνατότητές του ξεπεραστούν.

Η βασική έκδοση του Partner με μήκος 4,4 μέτρων, προσφέρει ωφέλιμο χώρο φόρτωσης μήκους 1,81 μέτρων, ενώ στην μεγαλύτερη των 4,75 μέτρων ο χώρος έχει μήκος 2,6 μέτρα. Σε ό,τι αφορά τις μεταφορικές δυνατότητες φορτίου ξεκινούν από τα 600 κιλά και φτάνουν έως τα 1.000 αναλόγως την έκδοση.

Σε ό,τι αφορά το επίσης γαλλικό Citroen Berlingo προσφέρεται ακριβώς στις ίδιες εκδόσεις μήκους τις οποίες η Citroen ονομάζει Μ και XL.


Το μέγιστο βάρος φορτίου διαμορφώνεται και σε αυτήν την περίπτωση στον ένα τόνο ενώ θα διατεθούν δύο εκδόσεις Worker και Driver οι οποίες διαφέρουν σε ό,τι αφορά την απόστασή τους από το έδαφος, τα επίπεδα εξοπλισμού και στην παρουσία επιπλέον προστατευτικών στην έκδοση Worker.

Παράλληλα, διατίθενται επίσης και πενταθέσιές εκδόσεις οι οποίες εφοδιάζονται με μία δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Πλην των ευκολιών που αφορούν τη διάταξη αλλά και την εκάστοτε χρήση, το Berlingo συνοδεύεται από μια διευρυμένη λίστα συστημάτων υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας τα οποία φτάνουν τα 20 και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το παραπάνω σύστημα προειδοποίησης εφόσον οι δυνατότητες του χώρου φόρτωσης ξεπεραστούν, ενεργό cruise control, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης grip control, head-up display και σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητών.

To γερμανοτραφές Opel Combo το οποίο υποδέχεται την πέμπτη γενιά του, προσφέρεται σε αντίστοιχου μήκους εκδόσεις με τους Γάλλους ομολόγους του, έχοντας ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες σε ό,τι αφορά την μεταφορά φορτίου αλλά και τον εξοπλισμό.

Έτσι, διαθέτει εξίσου το σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση υπερφόρτωσης, το σύστημα περιμετρικής όρασης με την συνδρομή δύο καμερών ενώ στις προαιρετικές επιλογές συγκαταλέγεται και επιπλέον χώρος αποθήκευσης ο οποίος τοποθετείται στην οροφή.

Η τριπλέτα ελαφρών των vans του γαλλικού ομίλου αναμένεται να διατεθεί από το προσεχές φθινόπωρο αφού δώσει το παρών στην έκθεση επαγγελματικών του Ανόβερο τον Σεπτέμβριο.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024