Ένα βίντεο με εικόνες του Ανδρέα Παπανδρέου δημοσιοποίησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα 22 χρόνια από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του κόμματος.

«Ανδρέας Παπανδρέου, 22 χρόνια απών με διαρκή παρουσία» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανάρτησή του στο twitter.

Στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής τιμούμε και υπερασπιζόμαστε το έργο τού Ανδρέα Παπανδρέου, που «22 χρόνια μετά τον θάνατο του παραμένει ζωντανός στη συνείδηση και τη μνήμη του λαού μας», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της για την επέτειο του θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, και τονίζει: «Αξιοποιούμε την εμπειρία και προχωράμε μπροστά με πίστη στις αρχές, στις αξίες και στις πολιτικές παραδόσεις της δημοκρατικής παράταξης».

«Ήταν μεγάλος Ηγέτης και Οραματιστής για την Ελλάδα και το λαό», σημειώνει, μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσθέτει: «Οι προοδευτικές του ιδέες, το δημιουργικό έργο και οι πολιτικές του, σφράγισαν την περίοδο της μεταπολίτευσης. Γι αυτό και οι συστηματικές προσπάθειες από τα δεξιά να απαξιώσουν το έργο του, έπεσαν στο κενό. Και κάποιοι από αριστερά που τόλμησαν να συγκριθούν μαζί του και πέρασαν τη σκιά τους για μπόι, έγιναν πολιτικά καταγέλαστοι».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης με επιστολή του στον Αντόνιο Ταγιάνι ζητά να ονομαστεί «Ανδρέας Παπανδρέου» χώρος ή αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου προς τιμήν του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο