Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή για την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Η δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής οφείλεται στα όσα είπε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όταν κάλεσε το στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα.
Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.
Ο Κ. Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε πως «θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».
Έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν υποστηρικτές του Μπαρμπαρούση φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.