Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Παρά το γεγονός ότι ως μια απόπειρα παραπλάνησης από μέρους των μηχανικών της Audi, τα διακριτικά του συγκεκριμένου πρωτοτύπου αναγράφουν «55 TFSI», στην ουσία πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της κορυφαίας έκδοσης του νέου A7 Sportback με τα διακριτικά RS η οποία επί του παρόντος δοκιμάζει το βήμα της στις 73 στροφές της απαιτητικότερης πίστας της Ευρώπης.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στις τυπικές των RS, οβάλ απολήξεις της εξάτμισης ενώ μια προσεκτικότερη παρατήρηση αποκαλύπτει τους μεγαλύτερους θόλους που φιλοξενούν εξίσου θηριώδεις τροχούς.

Στις λεπτομέρειες, θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς επίσης τις τριγωνικές εισαγωγές αέρα, το σχήμα των οποίων ωστόσο είναι αποτέλεσμα του καμουφλάζ και δεν πρόκειται να διατηρηθεί στην τελική μορφή της έκδοσης.

Όπως και να έχει με τις σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις που θα το ταυτοποιήσουν ως την κορυφαία έκδοση της γκάμας του A7 Sportback, στην «καρδιά» της αναμένεται να βρεθεί ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 4,0 λίτρων ο οποίος έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του μέσω της Porsche Panamera Turbo.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ, αυτή στην περίπτωση του RS7 Sportback αναμένεται να κινηθεί στην «περιοχή» των 650 ίππων, εξασφαλίζοντας στο μοντέλο επιδόσεις αντιστοίχως επιβλητικές του σχεδιασμού του.

Ακόμα σημαντικότερο ωστόσο και από το παραπάνω διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος ισχύος είναι το γεγονός ότι η νέα γενιά των RS7 αναμένεται να επωφεληθεί και από μια ακόμα ισχυρότερη υβριδική έκδοση η οποία αντλώντας τεχνολογία από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου VW, αναμένεται να προσφέρει περί τους 700 ίππους.

Αναφορικά με τον χρόνο άφιξης του νέου RS7 Sportback, αξίζει να σημειωθεί ότι αφενός η νέα γενιά του μοντέλου πραγματοποίησε την πρεμιέρα της μόλις τον Οκτώβριο του 2017, ενώ προτεραιότητα στο χρονοδιάγραμμα έχει η επίσης υπό εξέλιξη S7 έκδοση του μοντέλου.

Ως εκ τούτου, το RS7 Sportback αναμένεται να πάρει «σειρά» για το α΄εξάμηνο του 2019 ενώ σε ό,τι αφορά την φημολογούμενη υβριδική εκδοχή του, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα κατ΄αντιστοιχία με τις εκδόσεις Performance της προηγούμενης γενιάς του οι οποίες ακολούθησαν μετά την RS.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο