Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο 157.000 οφειλέτες του ν. Κατσέλη

Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο 157.000 οφειλέτες του ν. Κατσέλη

Αφορά δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση για ρύθμιση και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής του

Στο μικροσκόπιο των τραπεζών θα βρεθούν το επόμενο διάστημα ανοίγματα 13 δισ. ευρώ που βρίσκονται στην ουρά για δικαστική διευθέτηση μέσω του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Πρόκειται συνολικά για 157.000 οφειλέτες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση για ρύθμιση και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1 στα 3 κόκκινα στεγαστικά δάνεια ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς και 1 στα 4 καταναλωτικά δάνεια. Μετά τις τελευταίες αλλαγές που άρουν το τραπεζικό απόρρητο για όσους έχουν αιτηθεί ένταξη σε καθεστώς νομικής προστασίας της κατοικίας τους, υπάρχει αισιοδοξία ότι ένα μεγάλο μέρος των δανειοληπτών θα προτιμήσει να ρυθμίσει το δάνειό του απευθείας στην τράπεζα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 στις 10 δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως σήμερα εκδίδονται υπέρ των τραπεζών, καθώς αποδείχθηκε εν τέλει ότι οι δανειολήπτες είχαν την ευχέρεια αποπληρωμής των χρεών τους είτε μέσω των εισοδημάτων τους ή με τη ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας και με τα έξοδα του δικαστηρίου, ενώ βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ανοίγει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της κατοικίας τους.

Στην περίπτωση όμως που επιλεγεί, πριν από τη συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου, η απευθείας διαπραγμάτευση με την τράπεζα, οι ρυθμίσεις που προτείνονται είναι εξίσου γενναιόδωρες με αυτές που αποφασίζονται στο πλαίσιο του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η προστασία του ακινήτου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024