Για μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία έκανε λόγο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό, στο χωριό Ψαράδες, στις Πρέσπες.

«Η επίλυση του προβλήματος απαίτησε πολιτικό θάρρος και ηγετική ικανότητα. Δεν βρίσκει κανείς πολιτικό θάρρος και πολιτικό όραμα, δεν βρίσκει κανείς τέτοιες διπλωματικές ικανότητες» ανέφερε, σημειώνοντας πως «οι ηγέτες των δύο χωρών  επέδειξαν αυτά τα χαρακτηριστικά και Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη τέτοιας ποιότητας ηγετών».

«Η διαδικασία ήταν μακρά, δυσχερής, αλλά η επεξεργασία των προβλημάτων οδήγησε σε μία δίκαιη και έντιμη συμφωνία. Και κυρίως, σε μία συμφωνία η οποία μπορεί να εφαρμοστεί» πρόσθεσε ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, τονίζοντας πως «αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς δυο χώρες μπορούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα».

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως «και τυπικά έχουν ολοκληρωθεί τα καθήκοντά μου αλλά πλέον η συμφωνία θα εφαρμοστεί από τέσσερις πολλοί ικανούς πολιτικούς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο