Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μήνυση κατά Μπαρμπαρούση στον Άρειο Πάγο από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Μήνυση κατά Μπαρμπαρούση στον Άρειο Πάγο από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Η ηγεσία του υπουργείου καταλογίζει κακουργηματικές πράξεις στον βουλευτή, ενώ κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βίντεο και πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή

Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Οι κ. Καμμένος και Κουβέλης καταλογίζουν κακουργηματικές πράξεις στον βουλευτή, ενώ κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βίντεο και πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση. Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχησαν πολύ ακριβά στη χώρα. Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης έκανε σημείωσε πως «όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων».

«Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία. Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει» κατέληξε.

ΓΕΕΘΑ: Προσηλωμένες στην αποστολή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων» τονίζει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, έπειτα από το επεισόδιο με τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλείστηκε από τη Βουλή η Χρυσή Αυγή μετά τις αθλιότητες Μπαρμπαρούση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για Μπαρμπαρούση – Σύσσωμη καταδίκη

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024