Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για Μπαρμπαρούση - Σύσσωμη καταδίκη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για Μπαρμπαρούση – Σύσσωμη καταδίκη

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Πυρ ομαδόν από βουλευτές

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με αφορμή να αποβληθεί η ΧΑ από τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Ο κ. Κοντονής διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του κ. Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για τη διενέργεια της έρευνας.

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατέθεσε κατά του βουλευτή της ΧΑ μηνυτήρια αναφορά, καταλογίζοντάς του κακουργηματικές πράξεις.

Το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής για το Σκοπιανό, ο Κ. Μπαρμπαρούσης κάλεσε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνουν πραξικόπημα και να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε – όπως είπε – να σταματήσει «η προδοσία της Μακεδονίας».

Αμέσως μετά και βλέποντας τις αντιδράσεις των βουλευτών, είπε τη φράση «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», δείχνοντας έτσι ουσιαστικά και δίχως αμφιβολία ότι υφίσταται «ιδεολογική» κάλυψη σε πράξεις δολοφονικής βίας από το συγκεκριμένο χώρο.

Μετά την αποφασιστική αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και κυρίως την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής «αποκήρυξε» τον βουλευτή του, διαγράφοντάς τον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του είναι «εκτός γραμμής».

Σύσσωμη καταδίκη από βουλευτές

«Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού» ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας πως «οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής εισηγήθηκε την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση που διεξάγεται αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, με την Βουλή ομοφώνως να συμφωνεί.

«Δεν φτάνει μόνο ή απλά να καταδικάζουμε τη στάση των ναζί Χρυσαυγιτών, όποτε κάνουν μια ακραία φασιστική προπαγάνδα μέσα στη Βουλή ή έξω απ’ αυτήν ή να παίρνουμε απλά τα μέτρα, με βάση τη διαδικασία και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αποκλεισμού τους μια-δυο μέρες» παρατήρησε από την πλευρά του κατά την ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Όταν μιλάμε για δολοφόνους, για μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται υπόδικη, αυτό από μόνο του τα λέει όλα: Και για την ηγεσία της και για τους βουλευτές της και για τους εκάστοτε πληρωμένους μπράβους που χρησιμοποιεί ως μέλη της για να δολοφονούν αθώους συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός γι’ αυτό πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, το λαϊκό κίνημα το ίδιο να τους τσακίσει οριστικά».

Για «σοβαρή προσβολή του πολιτεύματος και του στρατεύματος» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καλώντας τη Βουλή να εγκρίνει την άμεση άρση ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται επεισόδιο από μέλη των αρνητών της Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε μόνο με τους τυπικούς κανόνες τους αρνητές της δημοκρατίας και υποψήφιους κατάδικους μίας εγκληματικής οργάνωσης» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, απευθύνοντας έκκληση στις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να επιδείξουν ευθύνη και να έχουν εγρήγορση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως «όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών και δεν έχουν ακουστεί ποτέ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και χωρίς καμία αμφιβολία τα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο».

«Η δικιά μας παράταξη έχει την τιμή να μπορεί με επάρκεια να δηλώνει ότι απέχει τόσο από τον εθνικισμό που τόσα κακά έχει συσσωρεύσει στη χώρα όσο και από τον εθνομηδενισμό» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της ΔΗΣΥ, και πρόσθεσε: «ότι κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας και αυτό καταδικάζεται ρητά και απερίφραστα από όλη τη Βουλή».

«Καταδικάζουμε τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής» ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σημειώνοντας πάντως ότι «πρέπει να πέσουν οι τόνοι από όλους γιατί μέσα από τέτοια όξυνση επωάζεται και το αυγό του φιδιού».

«Για τη Δημοκρατία έχει δώσει το αίμα του ο ελληνικός λαός και αυτή τη δημοκρατία υπηρετούμε. Μπορεί να μην είναι η τέλεια δημοκρατία, αλλά είναι η δημοκρατία» είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γ. Σαρίδης, καταδικάζοντας όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024