Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στα 54 δισ. δολ. τα δάνεια της ελληνικής ναυτιλίας

Στα 54 δισ. δολ. τα δάνεια της ελληνικής ναυτιλίας

Οι τράπεζες ευνοούν τα μεγαλύτερα σχήματα και τη συγκέντρωση στον κλάδο – Οι τάσεις και η εναλλακτική χρηματοδότηση

Στα 53,9 δισ. δολ. στο τέλος του 2017 (από 57,2 δισ. το 2016 και 62,7 δισ. δολ. το 2015) περιορίστηκε ο τραπεζικός δανεισμός των ελληνικών ναυτιλιακών, σύμφωνα με στοιχεία της Petrofin Bank Research. Οι ελληνικές τράπεζες πάντως αύξησαν το τελευταίο 12μηνο τον δανεισμό τους προς την ελληνική ναυτιλία σε περισσότερα από 9 δισ. δολ. στο τέλος του 2017, από 8,7 δισ. δολ. στο τέλος του 2016. Παρά την απομόχλευση που παρατηρείται στον κλάδο, οι ελληνικές ναυτιλιακές αύξησαν τον στόλο τους τόσο σε αριθμό όσο και σε χωρητικότητα, μέσω εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης ή/και µε ίδια κεφάλαια.

Σε πρόσφατο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link και σε ειδικό πάνελ για την τραπεζική χρηματοδότηση της ναυτιλίας υποστηρίχθηκε ότι οι τράπεζες ευνοούν τα μεγαλύτερα σχήματα και τη συγκέντρωση στον κλάδο και προς τα εκεί κυρίως κατευθύνουν τις χρηματοδοτήσεις τους.

Ο Harris Antoniou, CEO – Amsterdam Trade Bank N.V., επισήμανε ότι οι τράπεζες στο παρελθόν κατηγορούνταν είτε επειδή δάνειζαν πάρα πολλά χρήματα ή επειδή δεν δάνειζαν αρκετά. Υπάρχει ο κύκλος, συμβαίνει σε κάθε βιομηχανία, και το να δανείζουν οι τράπεζες χρήματα είναι αυτό που δημιουργεί τη δυνατότητα για έγκαιρη είσοδο στον κύκλο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024