Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Cadillac CT5 2020: Κομψός εξορθολογισμός αλά αμερικανικά

Cadillac CT5 2020: Κομψός εξορθολογισμός αλά αμερικανικά

Το επιβλητικό μεσαίο -για τα αμερικανικά δεδομένα- τετράθυρο μοντέλο εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό, προδίδοντας την νέα λιγότερο τετραγωνισμένη και κομψότερη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Cadillac.

Φωτογραφίες: ΑUTOMEDIA

H αμερικανική φίρμα προετοιμάζει το μοντέλο το οποίο θα αναλάβει να υποκαταστήσει δύο προτάσεις στην γκάμα της, τα CTS και XTS και το οποίο σύμφωνα με συστάσεις του πρώην επικεφαλής της φίρμας Johan de Nysschen, θα υιοθετήσει τα διακριτικά CT5.

Παρά το καμουφλάζ που καλύπτει το σύνολο των επιφανειών της, η CT5 δείχνει να ενδίδει σε έναν δυναμικό όσο και κομψό προσανατολισμό αντλώντας επιρροές από το επιβλητικό πρωτότυπο Escala που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Detroit στις αρχές της χρονιάς.

Στα χαρακτηριστικά που αφήνει να διαφανούν το βαρύ καμουφλάζ, συγκαταλέγονται η παρουσία μιας εισαγωγής αέρα στο καπό και η μεγάλη γρίλια που δείχνει να καταλαμβάνει όλο τον χώρο μεταξύ των φωτιστικών σωμάτων. Τα τελευταία δείχνουν ιδιαίτερα λεπτά, ενσωματώνοντας τα φώτα ημέρας LED όπως συμβαίνει και στην CT6.

Στο πίσω τμήμα, οι μηχανικοί της Cadillac έχουν καταβάλει αξιέπαινες προσπάθειες προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ωστόσο, με βάση το παράδειγμα του concept Escala, η CT5 αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο coupe λογικής και λιγότερο τετραγωνισμένη σχεδίαση. Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες ενσωματώνονται στο πίσω τμήμα και το ενιαίο, από άκρη σε άκρη φως πέδησης.

Ανεξαρτήτως αισθητικών προδιαγραφών, ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από προσεκτική παρατήρηση είναι η παρουσία μιας σειράς αισθητήρων και κάμερας στο κέντρο της γρίλιας, προδίδοντας τον εξοπλισμό της CT5 με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας τα οποία υπό τον τίτλο Super Cruise θα συναποτελέσουν το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της αμερικανικής φίρμας το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα της αμερικανικής φίρμας από το 2020.

Σε επίπεδο κινητήρα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο biturbo V8 των 4,2 λίτρων ο οποίος εξοπλίζει και την σπορ έκδοση της CT6, αποδίδοντας 550 ίππους ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για ισχυρότερη έκδοση με ισχύ 650 ίππους.

Η CT5 αναμένεται να παρουσιαστεί περί τα τέλη του 2019 εγκαινιάζοντας το νέο πιο ορθολογιστικό προϊοντικό σχεδιασμό της φίρμας ο οποίος περιλαμβάνει τρία τετράθυρα μοντέλα με επικεφαλής την ήδη γνωστή αλλά προσεχώς ανανεωμένη CT6 και τέσσερα SUV, τα XT4, XT5 και XT6 ενώ στην θέση της κορυφαίας SUV πρότασης της φίρμας θα βρεθεί το Escalade.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024