Με δηλώσεις του στην κροατική εφημερίδα «Jutarnji», ο Λούκα Μόντριτς αποκάλυψε πως θα άλλαζε όλους τους τίτλους που έχει κερδίσει με τη φανέλα της Ρεάλ για το τρόπαιο του Μουντιάλ με τα χρώματα της Κροατίας.

Ο 32χρονος μαέστρος των «μερένχες» απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αποκρίθηκε: «Κι εγώ θα έκανα το ίδιο αν ήταν δυνατόν. Η εθνική της πατρίδας σου είναι πάντα κάτι ανώτερο, κάτι ξεχωριστό. Θα τα έδινα όλα για να επιστρέψω από τη Ρωσία με ένα μεγάλο αποτέλεσμα», ήταν η ειλικρινής απάντηση του του αρχηγού της Κροατίας.

Παράλληλα επισήμανε τη δυσκολία των ομίλων, ενώ επισήμανε την απειλή της Αργεντινής: «Ο όμιλος είναι δύσκολος. Οι Νιγηρία, Ισλανδία και ειδικά η Αργεντινή αποτελούν ιδιαίτερα δύσκολους αντιπάλους, αλλά κι εμείς έχουμε μία εξαιρετική ομάδα. Επιλέον, θα είναι απαραίτητο να έχουμε λίγο τύχη.»

Τέλος, παραδέχθηκε πως η πορεία της εθνικής του ομάδας στο τελευταίο Μουντιάλ ήταν κατώτερη των προσδοκιών, κάτι το οποίο ελπίζει να αλλάξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.