Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα

Στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης βρίσκονται οι κυβερνητικοί χειρισμοί στα περιστατικά ανομίας, με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Τόσκα, να χαρακτηρίζει «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησίας του Ρουβίκωνα

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει μετά την απόπειρα εισβολής του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης βρίσκονται οι κυβερνητικοί χειρισμοί στα περιστατικά ανομίας, με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Τόσκα, να χαρακτηρίζει «λόγια του αέρα» τα περί ατιμωρησίας του Ρουβίκωνα.

«Μέχρι τώρα έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του Ρουβίκωνα» είπε ο κ. Τόσκας, σε δηλώσεις του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με ψέματα.

«Την κανονικότητα μόνο ο ίδιος δεν τη βλέπει, τη βλέπουν οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες» πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης ελλείψει προτάσεων, ελλείψει κάποιου προγράμματος εντός ή εκτός εισαγωγικών, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μιλάει για εισβολή που δεν έγινε και μιλάει για έλλειψη κανονικότητας, αλλά μου φαίνεται αυτήν την έλλειψη κανονικότητας μόνο ο κ. Μητσοτάκης δεν την βλέπει. Τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται, την βλέπουν και γι’ αυτό έρχονται» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Ο κ. Τόσκας επιτέθηκε, επίσης, στο Κίνημα Αλλαγής που ζητά συνεχώς την παραίτησή του, λέγοντας πως ανακάλυψαν προβλήματα ασφάλειας στην Χαριλάου Τρικούπη μετά το 2015, ξεχνώντας τι γινόταν πριν. «Μαζί με το όνομά τους άλλαξαν και τον τρόπο που βλέπουν την πραγματικότητα» σχολίασε.

Υπερασπίστηκε, δε, το έργο του σημειώνοντας ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο με τα χημικά και τα άγρια επεισόδια.

«Αντιμετωπίζουμε τον Ρουβίκωνα στο πλαίσιο του νόμου»

Ερωτηθείς εάν ο «Ρουβίκωνας» είναι «σύμμαχος της κυβέρνησης και γι’ αυτό αντιμετωπίζεται ήπια» απάντησε, για άλλη μια φορά, ότι η δράση του προκαλεί πολιτική ζημία στην κυβέρνηση.

«Οι πράξεις του δεν ωφελούν την κυβέρνηση. Βλάπτουν την κυβέρνηση και εμείς τις αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο του νόμου» σημείωσε ο Νίκος Τόσκας. Συμπλήρωσε δε, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και γι’ αυτό επιλέγεται από εκατομμύρια τουριστών.

Μητσοτάκης: Αυτή είναι η «κανονικότητα» του κ. Τσίπρα

Η απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο «Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» για να προσθέσει τα εξής:

«Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η «κανονικότητα» του κ. Τσίπρα».

Γεννηματά: Κουκουλοφόροι τρομοκρατούν με την ανοχή της κυβέρνησης

Για «σχέσεις στοργής ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων» βίας και ανομίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι «ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι τρομοκρατούν με την ανοχή της κυβέρνησης».

Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «τα περιστατικά βίας και ανομίας είναι πλέον καθημερινά. Ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι εφορμούν στα κέντρα των πόλεων, σε δημόσια κτίρια, σε πανεπιστήμια, από σήμερα και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», προσθέτοντας πως «η επίθεση (σ.σ. με μολότοφ) στους αστυνομικούς εδώ στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο) ξεχείλισε το ποτήρι».

Διαβάστε επίσης:

Κάλυψη Κυρίτση σε Ρουβίκωνα: Τι θα τους κάνουν που πέταξαν λίγα χαρτάκια;

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024