Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόπειρα εισβολής «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Απόπειρα εισβολής «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Περίπου 20 με 30 άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πετώντας τρικάκια ενώ οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Αρκετά μέλη του Ρουβίκωνα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ

Ομάδες αντιεξουσιαστών που ανήκουν στον «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν πριν από λίγο να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Περίπου 20 με 30 άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πετώντας τρικάκια ενώ οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές και αυτή την ώρα τα μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι αντιεξουσιαστές  φτάσανε μέχρι την εσωτερική είσοδο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου και εγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς. Στα τρικάκια που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές έγραφαν «άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργούν πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων: «Τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη. Αυτό είναι το πολιτικό κάλεσμα των καιρών. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε ως μαχόμενος πολιτικός σχηματισμός, ως αναρχικοί. Σε αυτό το κάλεσμα πιστεύουμε πρέπει να ανταποκριθεί σύσσωμη η κοινωνική βάση από τα πιο παραιτημένα τμήματά της, έως τον κόσμο του αγώνα. Σε καιρούς ύφεσης του κοινωνικού πολέμου που μαζί είναι και καιροί επίθεσης κράτους και κεφαλαίου, αυτός είναι ο δρόμος, μας το δείχνει η ιστορία, δεν ανακαλύψαμε κανένα τροχό. Βαδίζουμε λοιπόν σε αυτόν, οργανωμένα, μεθοδικά, ευέλικτα και με βολονταρισμό, αλλά και με γνώση των ορίων της συγκυρίας».

Ο Ρουβίκωνας, πάντως παραδέχεται στη συνέχεια του κειμένου, ότι «η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες». Μια πιθανή αιτία για αυτό, προσθέτουν,  «είναι ότι οι παρεμβάσεις ή επιθέσεις δεκάδων ατόμων με πολιτικό λόγο ή σφυριά σε τζαμαρίες και χρώματα σε τοίχους, διαφέρουν κάπως από ένοπλες εξεγέρσεις χιλιάδων εργατών, από αιματηρά αντίποινα στη συστημική βία, από επαναστατικούς στρατούς. Για εμάς βέβαια οι δεκάδες καταδίκες σε δικαστήρια, οι συλλήψεις, οι συκοφαντίες, οι ρυπαρότητες του κάθε Χατζηαβάτη με δημοσιογραφική ταυτότητα είναι βαρύ φορτίο».

Η αναρχική συλλογικότητα στο τέλος του κειμένου αναφέρει: «Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολίτικους κρατούμενους. Γιαυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024