Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξένα fund «φλερτάρουν» με τα ακίνητα - Τι θα τα κάνουν

Ξένα fund «φλερτάρουν» με τα ακίνητα – Τι θα τα κάνουν

«Βλέπουν» σημαντικές ευκαιρίες στη χώρα μας μέσω των «κόκκινων» δανείων που βγάζουν προς πώληση οι τράπεζες

Ετοιμα να κονταροχτυπηθούν για την είσοδο στην εγχώρια κτηματαγορά, κυρίως σε επαγγελματικά ακίνητα, είναι δεκάδες ξένα επενδυτικά σχήματα, που διαβλέπουν σημαντικές ευκαιρίες αποδόσεων τα επόμενα χρόνια, της τάξης του 7%-8% σε ετήσια βάση. Κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης, όπως Apollo, Fortress, Bain και DK, βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τις αρμόδιες διευθύνσεις των τραπεζών και «σκανάρουν» τα προβληματικά επιχειρηματικά χαρτοφυλάκια που βρίσκονται προς πώληση.

Οπως επισημαίνει τραπεζική πηγή μιλώντας στο «Βήμα», η ανάγκη των συστημικών ομίλων να ξεφορτωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ως και το τέλος του 2019 τουλάχιστον το 10% των «κόκκινων» ανοιγμάτων τους έχει κινητοποιήσει διεθνή funds, τα οποία εξετάζουν επενδύσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ μέσω της δευτερογενούς αγοράς χρέους που δημιουργείται σταδιακά στη χώρα μας.

Επιτυχία στο πρώτο deal

Η πρώτη ρευστοποίηση δανείων με εγγυήσεις ακίνητα, που ολοκληρώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς τις προηγούμενες ημέρες, κατέδειξε την ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε έλαβαν πληροφορίες για το προς πώληση πακέτο συνολικά 32 funds, ενώ τέσσερα από αυτά κατέθεσαν στην τράπεζα δεσμευτικές προσφορές. Οπως επισημαίνει ο κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, ανώτερος γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, «η προσφορά επαγγελματικών χώρων υψηλών προδιαγραφών κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τη ζήτηση, δίνοντας στους τραπεζικούς ομίλους με ποιοτικά ενέχυρα τη δυνατότητα να πετύχουν σημαντικά έσοδα από την πώλησή τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των μακροοικονομικών προοπτικών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ικανοποιητικών τιμολογήσεων στις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη διετία. Εξάλλου, σημειώνει πως «το πρώτο deal της Τράπεζας Πειραιώς συνέβαλε καθοριστικά για τη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος στην ελληνική αγορά, αποτελούμενο από νομικά και μεσιτικά γραφεία, πάσης φύσεως συμβούλους και εκτιμητές, πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι επόμενες συναλλαγές των τεσσάρων συστημικών ομίλων».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024