Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Taycan: Το νέο όνομα της ηλεκτροκίνησης

Porsche Taycan: Το νέο όνομα της ηλεκτροκίνησης

H Porsche ανακοίνωσε την νέα ονομασία του μοντέλου που θα αναλάβει να «ηγηθεί» του ηλεκτροκίνητου σχεδίου των Γερμανών.

Η γερμανική φίρμα αποφάσισε να δώσει ένα νέο όνομα στην έκδοση παραγωγής της Porsche Mission E, σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του τετράθυρου μοντέλου που όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα ευρείας παραγωγής στην 87χρονη ιστορία της αποτελεί την απαρχή της ηλεκτρικής στροφής της Porsche.

Προκειμένου να σηματοδοτήσει αυτήν την τεχνολογική στροφή, η Porsche επέλεξε το όνομα Taycan το οποίο, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Porsche Oliver Blume, σε κάποια εξωτική διάλεκτο της ανατολικής Ασίας σημαίνει «ζωηρό νεαρό άλογο» και παραπέμπει στο οικόσημο της πόλης της Στουτγάρδης που δεσπόζει και στο έμβλημα της γερμανικής φίρμας.

Ανεξαρτήτως τίτλου και ονομασίας, όπως είναι γνωστό, η Taycan θα πάρει την μορφή ενός τετράθυρου coupe το οποίο στην κορυφαία έκδοσή του αναμένεται να προσφέρει έως και 600 ίππους ισχύος από ένα σετ ηλεκτροκινητήρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, αυτό θα του εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Παράλληλα με τις παραπάνω επιδόσεις, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες θα εφοδιάζεται θα προσφέρουν αυτονομία 500 χλμ. με μία φόρτιση

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο που θα βρεθεί στη βάση της γκάμας της Taycan, αναμένεται να προσφέρει αντίστοιχη αυτονομία και ισχύ 400 ίππων. Όπως εύκολα υποθέτει κανείς τις προδιαγραφές του μοντέλου θα συμπληρώσει η αιχμή του δόρατος νέων τεχνολογικών της Porsche σε κάθε επίπεδο.

Αναφορικά με την παραγωγή του, η Porsche έχει ήδη δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην Στουτγάρδη η οποία θα επιφορτιστεί με την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων ξεκινώντας από το 2019 με την Taycan.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024