Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με αντίποινα απειλεί ο Ερντογάν την Αυστρία

Με αντίποινα απειλεί ο Ερντογάν την Αυστρία

Δεν θα μείνει χωρίς απάντηση η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να κλείσει τζαμιά και να απελάσει ιμάμηδες, δηλώνει ο πρόεδρος Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία κάνοντας λόγο για «νέο πόλεμο Σταυροφόρων – Ημισελήνου»

«Μας οδηγούν και πάλι σε έναν πόλεμο Σταυροφόρων–Ημισελήνου», δήλωσε ο τουρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία κατά την διάρκεια δείπνου της νηστείας του Ραμαζανιού, αναφερόμενος στην απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία τζαμιών και να προχωρήσει στην απέλαση 60 ιμάμηδων που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα.

«Φοβάμαι ότι τα βήματα που κάνει ο αυστριακός πρωθυπουργός οδηγούν τον κόσμο πάλι σε έναν πόλεμο Σταυροφόρων – Ημισελήνου. Πού πάει αυτό; Θα πετάξουν λέει τους θρησκευτικούς μας λειτουργούς εκτός Αυστρίας. Αν εσείς πράξετε αυτό, εμείς θα μείνουμε άπραγοι; θα σημάνει ότι κι εμείς θα κάνουμε κάτι».

Βραδιά θρίλερ τη βραδιά των προεδρικών;

Στο μεταξύ δύο εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου, στις προεκλογικές εκστρατείες ανεβαίνει το θερμόμετρο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη εντυπώσεων στις δημοσκοπήσεις. Νέα δημοσκόπηση της SONAR επιβεβαιώνει την παράσταση νίκης του Ταγίπ Ερντογάν, έστω και στον δεύτερο γύρο, με πάνω από 53%, αλλά βάζει φωτιά στην βραδιά της 24ης Ιουνίου δίνοντας στην συμμαχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με το Εθνικιστικό 48,3 % με περιθώριο στατιστικoύ λάθους έως και 1,81%.

Δηλαδή προβλέπει βραδιά θρίλερ για το προεδρικό αξίωμα δίνοντας λιγότερο από 50% πιθανότητα στον Ερντογάν να κόψει το νήμα από τον πρώτο κιόλας γύρο. Δεν αποκλείεται επομένως ο πρόεδρος Ερντογάν να αναγκαστεί να περιμένει άλλες 15 μέρες για έναν δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Μουχαρέμ Ιντζέ, τα ποσοστά του οποίου βρίσκονται σε ανοδική τροχιά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του CHP Μουχαρέμ Ιντζέ, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς ακόμη και να χάσει στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο, και έχει πλησιάσει ή αγγίξει το 30% ενδέχεται να τεθεί σοβαρό θέμα ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ίδια δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την ισχνή πορεία της Μεράλ Άκσενερ που δεν αγγίζει ούτε το 10% και το Κουρδικό Κόμμα να παλεύει για την εκπροσώπηση στην Βουλή αφού βρίσκεται κάτω από το όριο εισόδου στο κοινοβούλιο με ποσοστό 8,5 %.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κων/πολη

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024