Στο θρόνο του Ρολάν Γκαρός η Χάλεπ
Τον πρώτο τίτλο Γκραν Σλαμ στην καριέρα της κατέκτησε η Σιμόνα Χαλεπ μετά από 3 χαμένους τελικούς
Μεγάλη νικήτρια του Ρολάν Γκαρός στο μονό γυναικών αναδείχθηκε η Σιμόνα Χάλεπ (νο.1) επικρατώντας με 2-1 σετ της Σλόαν Στίβενς (νο.10).
Μετά την αποτυχημένη περσινή προσπάθεια (2017) και την ήττα στον τελικό από την Οσταπένκο, καθώς και τον προ τετραετίας χαμένο τελικό από την Μαρία Σαράποβα (2014), η Χάλεπ επέστρεψε και κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο Γκράν Σλαμ στην καριέρα της.
Στον μεγάλο τελικό η Αμερικανίδα ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, «έσπασε» το σερβίς της Χάλεπ και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 3-6.
Στο δεύτερο σετ όμως παρότι η Ρουμάνα δέχθηκε νέο μπρέικ πολύ νωρίς, επέβαλε τον ρυθμό της, απάντησε δύο φορές στο μπρέικ και πήρε το σετ με 6-4.
Στη συνέχεια η Χάλεπ συνέχισε πολύ δυνατά, «εξαφάνισε» την αγχωμένη Στίβενς προηγούμενη ακόμα και με 5-0 στο τελευταίο και καθοριστικό σετ και έφτασε στην κατάκτηση του σετ (6-1) και του παιχνιδιού, με τη Ρουμάνα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου της καριέρας της.
Τα σετ: 3-6, 6-4, 6-1
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους
- FT: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απορρίπτουν την πρόταση της ΕΕ για «made in Europe» οχήματα
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση
- Σαχάρα το Ηράκλειο – «Πνίγηκε» από την αφρικανική σκόνη



