Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Toyota GT 86 τιμά τα 86 χρόνια του Le Mans

Το Toyota GT 86 τιμά τα 86 χρόνια του Le Mans

Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε τρεις ειδικές εκδόσεις του GT 86 προς τιμήν των 86 ετών του θρυλικού 24ωρου αγώνα αντοχής με έμπνευση τις δικές της συμμετοχές στη διοργάνωση.

H Toyota Βρετανίας αποφάσισε να αυξήσει λίγο την «ένταση» εν όψει του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans και με αφορμή την επέτειο 86 ετών της θρυλικής διοργάνωσης, αποκάλυψε την όγδοη ημέρα του έκτου μήνα της χρονιάς τρεις ειδικές εκδόσεις του «δικού της» 86.

Όπως εύκολα υποθέτει κανείς η ρετρό αγωνιστική περιβολή των τριών ειδικών εκδόσεων είναι κάθε άλλο παρά τυχαία καθώς παραπέμπει σε ισάριθμες συμμετοχές της Toyota στον 24ωρο αγώνα αντοχής θυμίζοντας τις κορυφαίες στιγμές της φίρμας στο Le Mans.

«Το 86 αποτελεί ιδανικό καμβά για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε ορισμένα από τα αγωνιστικά Toyota που ξεσήκωσαν τα πλήθη στο Le Mans. Εξάλλου, η ανταπόκριση σε προηγούμενες αντίστοιχες απόπειρες ήταν ενθουσιώδης και το ίδιο περιμένουμε για αυτά τα τρία νέα αυτοκίνητα τα οποία αποτελούν one-off εκδόσεις καθώς πλησιάζουμε στον αγώνα του Le Mans», ανέφερε για τις τρεις νέες εκδόσεις του GT 86 ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Toyota Βρετανίας και ιθύνων νους για τη δημιουργία των συλλεκτικών σπορ coupe.

Σε ό,τι αφορά τις επιρροές των τριών συλλεκτικών GT 86, το πρώτο με τους γαλάζιους χρωματισμούς παραπέμπει στο Toyota TS010 από το μακρινό 1992 το οποίο εφοδιαζόταν με V10 κινητήρα 3,5 λίτρων με τεχνολογία από την F1 και απόδοση πέριξ των 700 ίππων.

To δεύτερο GT 86 με τη διχρωμία μαύρου κόκκινου αντλεί τις επιρροές του από το TS020 του 1998 το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχές στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά και στον αγώνα ενώ η κόκκινη περιβολή του τρίτου παραπέμπει στο TS050 Hybrid το οποίο βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη στη διοργάνωση του 2016.

Πλην των αγωνιστικών χρωμάτων το τρίο των ειδικών εκδόσεων του GT86 επωφελείται επίσης από ένα αεροδυναμικό bodykit το οποίο επίσης είναι εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά του Le Mans ενώ διαθέτει χαμηλότερη κατά 4,0 εκατοστά σπορ ν προδιαγραφών ανάρτηση καθώς και νέου σχεδιασμού ζάντες οι οποίες μιμούνται τα αντίστοιχα αγωνιστικά πρωτότυπα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024