Ζάεφ: Δεν είμαι ακόμη έτοιμος να τηλεφωνήσω στον Τσίπρα
Η διαφωνία για το ονοματολογικό μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας θα λυθεί πολύ γρήγορα, δηλώνει ο Ζάεφ μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που ουσιαστικά κρίνει ότι απαιτείται και άλλος χρόνος. Το τηλέφωνο στην Αθήνα θα χτυπήσει από την πλευρά των Σκοπίων αλλά δεν είναι ακόμη γνωστή η ημέρα και η ώρα, προσθέτει ο Ζάεφ.
Η διαφωνία για το ονοματολογικό μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας θα λυθεί πολύ γρήγορα, δηλώνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, που ουσιαστικά κρίνει ότι απαιτείται και άλλος χρόνος.
Το τηλέφωνο στην Αθήνα θα χτυπήσει από την πλευρά των Σκοπίων αλλά δεν είναι ακόμη γνωστή η ημέρα και η ώρα, προσθέτει ο Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πότε θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Θα ήθελα να πραγματοποιήσω την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό αύριο», δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά το άφησε ανοικτό.
«Μπορεί να τηλεφωνήσω στην Αθήνα και ελπίζω ότι θα γίνει πολύ σύντομα» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Δεν θα σχολιάσω κάτι περαιτέρω από τη δήλωση του ΥΠΕΞ πως είμαστε πολύ κοντά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια βιώσιμη και με διάρκεια λύση και 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές».
«Όπως βλέπετε παραμένω αισιόδοξος παρότι δεν είναι πολύ εύκολο, είναι ευαίσθητο θέμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό» πρόσθεσε ο Ζάεφ.
Παραδέχθηκε πάντως πως τα χρονοδιαγράμματα είναι σφιχτά και βάσει αυτών η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, υπενθυμίζοντας ότι έρχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (28-29/6), και πριν από αυτό η σύνοδος των υπουργών της ΕΕ (25-26/6).
Ο Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση πως εάν υπάρξει συμφωνία για το όνομα θα ανοίξει ο δρόμος για το ΝΑΤΟ.
- Πάτρα: Άγρια επίθεση σε μητέρα τριών παιδιών – Την ξυλοκόπησαν και την πέταξαν σε χαντάκι
- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442