Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ επιμένουν για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

ΚΚΕ: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ επιμένουν για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ υπογράμμισε πως η συζήτηση περί ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι ένα «σύννεφο αποπροσανατολισμού» για να υλοποιήσει η κυβέρνηση τους εκλογικούς της σχεδιασμούς

Τις πιέσεις από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία τόνισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

«Εδώ και πέντε μήνες παρακολουθούμε μια εντονότατη διαδικασία με διεργασίες, οι οποίες επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να ενταχθεί η γειτονική δημοκρατία στο ΝΑΤΟ και να πάρει πορεία ένταξης στην ΕΕ, αυτή είναι η ουσία«, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.

Παράλληλα, ο κ. Σοφιανός χαρακτήρισε όλη τη συζήτηση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ «σύννεφο αποπροσανατολισμού», «για να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τους δικούς της άμεσους εκλογικούς σχεδιασμούς» και «για να δημιουργηθεί ένα κλίμα νέας εθνικιστικής υστερίας από δυνάμεις που δεν έχουν κανένα πρόβλημα από την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Επίσης, υπενθύμισε ότι από το 1992 το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που έχει δηλώσει ότι μπορεί να υπάρξει μία ονομασία σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό, με απάλειψη των αλυτρωτικών προβλέψεων του συντάγματος της ΠΓΔΜ, με σεβασμό των συνόρων και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ συνόδευε τη θέση του με την επιστημονική εκτίμησή του ότι «δεν υπάρχει έθνος μακεδονικό και μακεδονική γλώσσα».

Ο κ. Σοφιανός τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ στην παρουσία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και τη θέση του κόμματος ότι δεν αποτελεί παράγοντα σταθεροποίησης και επίλυσης διαφορών η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και η συνδέσή της με την ΕΕ. «Γι’ αυτό εδώ και πέντε μήνες τρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μιας συνολικότερης απόφασης που έχει πάρει να γίνει κυριολεκτικά ο «μεντεσές» των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα Βαλκάνια» ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι το θέμα της ΠΓΔΜ μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές, απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν τη θέληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει στις κάλπες, με κυριότερο «τον χρόνο που θεωρεί ή νομίζει ότι μπορεί να πιάσουν νέες αυταπάτες περί «πρόοδου» και «συντήρησης», νέες αυταπάτες περί «μεταμνημονιακής» Ελλάδας, η οποία θα καθοριστεί από το μνημόνιο που θα ψήφισε η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 14 Ιουνίου και από τις στοχεύσεις της κυβέρνησης».

Σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για εκλογές, είπε ότι το κόμμα επιμένει να προτάσσει όχι την εκλογολογία, αλλά τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικονομία και τους επικίνδυνους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς «που μας έχει μπλέξει αυτή η κυβέρνηση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024