Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάστηκαν τα «Ποσειδώνια 2018»

Εγκαινιάστηκαν τα «Ποσειδώνια 2018»

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Διεθνούς Nαυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2018»

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Διεθνούς Nαυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2018», που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, 4 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα χαιρέτησε τις εργασίες της διεθνούς εκθέσεως και ευχήθηκε στα «Ποσειδώνια 2018» να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές συμφωνίες.

Άλλωστε, η Διεθνής Nαυτιλιακή Έκθεση συμβάλλει, επί σειρά ετών, τόσο στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε δύσκολες αγορές, όσο και στην ανακάλυψη νέων τεχνολογικών εφαρμογών στη ναυτιλία.

Χαιρετισμό απηύθυναν –πέραν του Αλέξη Τσίπρα- ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Κίτακ Λιμ, η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιολέτα Μπουλτς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Ανάμεσα στους καλεσμένους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια ήταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ξένοι υπουργοί Ναυτιλίας, πρόεδροι διεθνών οργανισμών, πρέσβεις όπως των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές, πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί Ναυτιλίας, κ.α.

Τα Ποσειδώνια διατηρούν επάξια τον τίτλο τους, ως η σημαντικότερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, χάρη στη μοναδική κληρονομιά και τη μακρόχρονη παράδοσή τους στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της, στη φετινή διοργάνωση, περισσότερες από 1.850 εταιρείες θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 22.000.

«Δημιουργεί» τις εξελίξεις από το 1965

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια» ξεκίνησε με ελληνική πρωτοβουλία το 1965, όταν ο Θεόδωρος Βώκος, δημοσιογράφος και ιδρυτής της Ναυτιλιακής-Ναυτεργατικής, μαζί με τον φίλο του Richard Stubbs, στέλεχος δημοσίων σχέσεων, αναγνώρισαν την ανάγκη να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μία έκθεση για τη ναυτιλία, η οποία θα προωθούσε τη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας και τη σημασία του ελληνικού στόλου για τη βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο, με τη συμμετοχή 80 ναυπηγείων και ναυτιλιακών εταιρειών από 15 χώρες, ενώ από το 1970 διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, τον Ιούνιο.

Από τότε αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε με γρήγορους ρυθμούς στην πιο δυναμική ναυτιλιακή εκδήλωση και το 1976, φιλοξενώντας ήδη 250 εταιρείες από 30 χώρες, μεταφέρθηκε στον Πειραιά, στον επιβατικό Σταθμό του ΟΛΠ, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διεθνή προβολή της πόλης, ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

Μεγαλώνοντας κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ, τα «Ποσειδώνια» έφτασαν, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με 800 εκθέτες από 50 διαφορετικές χώρες, ενώ το 1990 στους 1.200.

Από το 2006 στεγάστηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού, στο χώρο του πρώην Ανατολικού Αερολιμένα Αθηνών και, το 2010 στα «Ποσειδώνια» συμμετείχαν 17.856 άτομα για να επισκεφθούν 1.858 εκθέτες από 87 χώρες.

Από το 2012 η έκθεση πραγματοποιείται στο Athens Metropolitan Expo, που βρίσκεται στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024