Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος για λύση στο χρέος ικανή να πείσει τις αγορές

Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος για λύση στο χρέος ικανή να πείσει τις αγορές

Εθνικός στόχος η έξοδος από το μνημόνιο χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης και με τη χώρα να πατά ξανά στα πόδια της, είπε ο πρωθυπουργός στα «Ποσειδώνια 2018», καλώντας τον κόσμο της ναυτιλίας να συμβάλλει στην επίτευξή του. Αισιόδοξος για αξιόπιστη λύση στο χρέος ανεξαρτήτως συμμετοχής του ΔΝΤ.

Ως εθνικό στόχο παρουσίασε την έξοδο από το μνημόνιο χωρίς προληπτικές γραμμές στήριξης και άλλα δεκανίκια, αλλά με την Ελλάδα να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και να ξαναπατά στα πόδια της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2018», καλώντας τον κόσμο της ναυτιλίας να συμβάλλει στην επίτευξή του στόχου αυτού.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση για το χρέος, ικανή να πείσει μακροπρόθεσμα τις αγορές, υποβαθμίζοντας το γεγονός συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ.

«Και είμαι αισιόδοξος ότι η λύση θα βρεθεί και η αξιοπιστία της δεν θα κριθεί από τη ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ ή όχι, για τον ελάχιστο υπόλοιπο χρόνο που απομένει ως την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ομιλία στα «Ποσειδώνια 2018»

Eπενδύουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές που χρειάζεται η ελληνική ναυτιλία. Προωθούμε δράσεις που διευκολύνουν τη δραστηριότητά της, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.Ομιλία στα «Ποσειδώνια 2018» Posidonia Events, έναν θεσμό της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, που στρέφει, για άλλη μια χρονιά, τα βλέμματα της παγκόσμιας οικονομίας στη χώρα μας. #Posidonia2018

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Έκανε ειδική αναφορά στο ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο και στη αναγκαία μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ενώ τόνισε ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εταίρων μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια, δεν αποτελεί μόνο το διαβατήριο για οριστική έξοδο από τα προγράμματα, αλλά είναι και «η εγγύηση για τη σταδιακή και αναγκαία ελάφρυνση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια, αφού η δημιουργία των δημοσιονομικών περιθωρίων είναι αυτή που μας δίνει τη δυνατότητα για ασφαλείς και όχι συγκυριακές φορολογικές ελαφρύνσεις».

Δίνοντας έμφαση στη συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομία ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης «αφού ευτυχώς η δραστηριότητα του τομέα της ναυτιλίας, στα χρόνια της κρίσης, δεν συμβάδισε με την γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας» κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη δυναμική του κλάδου και στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας.

Εκτενή αναφορά έκανε στην ανάδειξη του Πειραιά σε κύρια πύλη της Ευρώπης για το διαμετακομιστικό εμπόριο με τις οικονομίες της Ασίας, στη λιμενική πολιτική της κυβέρνησης, στην προσπάθεια για αναβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, στη αναβάθμιση των υποδομών που χρειάζεται η ναυτιλία.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε τον κόσμο κόσμο της ναυτοσύνης. «Σε αυτά τα χωρίς υπερβολή, ηρωικά πληρώματα, που τα καταφέρνουν υπό συνθήκες πολλές φορές αδιανόητες για τα συνηθισμένα ανθρώπινα μέτρα. Σε αυτούς τους ανθρώπους, στους οποίους η ελληνική ναυτιλία οφείλει την εντυπωσιακή της ανάπτυξη και τον ισχυρό διεθνή της ρόλο.»

» Σε ότι μας αφορά ως Πολιτεία, θεωρούμε αυτονόητη και απόλυτη υποχρέωση μας να κάνουμε το παν ώστε να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των πληρωμάτων.
Και να γίνονται σεβαστές οι διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα τους, ειδικότερα όσον αφορά τους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας.»

» Παράλληλα, αποτελεί χρέος τόσο της πολιτείας όσο και του ναυτιλιακού κόσμου, η επένδυση στις δεξιότητες και την υποστήριξη των ναυτών μας. Η χώρα μας είναι σε θέση να μεταφέρει και να διδάξει αυτήν τη τεχνογνωσία που διαθέτουμε και να καταστεί διεθνές κέντρο προσέλκυσης για την εκπαίδευση όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με τη ναυτιλία και με όλα τα στάδια ανάπτυξης της: Από την έρευνα, το σχεδιασμό, τη ναυπήγηση, την καθέλκυση, τη στελέχωση μέχρι και την επιχειρηματική ανάπτυξη.»

«Καθώς η χώρα προχωρά σε μια νέα εποχή, με καλύτερη προοπτική, με ασφάλεια και σταθερότητα για τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τη συλλογική ανάκαμψη της χώρας και των ανθρώπων της, οι δυνατότητες της ελληνικής ναυτιλίας πολλαπλασιάζονται. Όριό μας οι γραμμές των οριζόντων των μεγάλων θαλασσών του κόσμου που πλέουν τα καράβια μας».

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024