Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1969 - 2018: Μισός αιώνας «Ποσειδώνια»

1969 – 2018: Μισός αιώνας «Ποσειδώνια»

Τα «Ποσειδώνια» συμπληρώνουν, το 2019, τον πρώτο μισό αιώνα της ιστορίας τους

Τα «Ποσειδώνια» συμπληρώνουν, το 2019, τον πρώτο μισό αιώνα της ιστορίας τους. Πρόκειται για το έργο ανθρώπων που συνέλαβαν νωρίς και με ευρύτητα σκέψης τη δυναμική των εξελίξεων και έχτισαν με όραμα και συνέπεια πάνω σε αυτές σε διεθνές επίπεδο.
Ετσι, τα «Ποσειδώνια» είναι πλέον σήμερα ένας θεσμός που ενώ ξεκίνησε ως μία τολμηρή ιδέα στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 εξελίχθηκε τελικά στη διάρκεια αυτού του μισού αιώνα στον δυναμικότερο και σημαντικότερο του είδους του όχι απλώς στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Εφέτος είναι η χρονιά που, λίγο προτού κλείσουν τα πενήντα πρώτα τους χρόνια, τα «Ποσειδώνια» καταρρίπτουν όλα τα δικά τους μα και τα διεθνή «ρεκόρ» επιτυχίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά όχι μόνον στις εξελίξεις του κλάδου, αλλά και στην ελληνική οικονομία, σε μία πολύ δύσκολη εποχή: πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν το συναντά κανείς εύκολα.
Η ιστορία των «Ποσειδωνίων» αποτελεί πλέον συνεπώς η ίδια, από μόνη της, ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής και, πλέον, διεθνούς ναυτιλιακής και οικονομικής ιστορίας, το οποίο θα έρθει ασφαλώς η στιγμή να γραφτεί όπως του αρμόζει. Τα «Ποσειδώνια» συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, ενεργά και στη διαμόρφωση του Πειραιά σε ένα σημαντικό διεθνές ναυτιλιακό κέντρο με τη διοργάνωσή τους εκεί από το 1976 και για πολλά χρόνια, μέχρι που οι ανάγκες τους έγιναν πλέον τόσο μεγάλες και πολλαπλές ώστε μεταφέρθηκαν στους νέους χώρους που μπορούσαν με επάρκεια να τις καλύψουν. Σήμερα, σε αυτά χτυπά η καρδιά της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Γ.Π.Μ.

Διαβάστε:

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024