Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «Ποσειδώνια» του ’76: Η διεθνής καθιέρωση της έκθεσης και η μεταφορά της στον Πειραιά

Τα «Ποσειδώνια» του ’76: Η διεθνής καθιέρωση της έκθεσης και η μεταφορά της στον Πειραιά

Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στα «Ναυτικά Χρονικά» το 1976 (Αρ. 984/743, 1 Ιουνίου 1976, σ. 29 – 31) Καθιερώθησαν τα «Ποσειδώνια». Εκθεσις ναυτιλιακή παγκοσμίου ακτινοβολίας. Σταθερώς μεγαλυτέρα η συμμετοχή χωρών και εκθετών. Τα γόνιμα αποτελέσματα των προηγουμένων διοργανώσεων εγγυώνται την επιτυχίαν των «Ποσειδωνίων ’76». Θετική η συμβολή της εκθέσεως εις την προβολήν της ελληνικής […]

Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στα «Ναυτικά Χρονικά» το 1976 (Αρ. 984/743, 1 Ιουνίου 1976, σ. 29 – 31)
Καθιερώθησαν τα «Ποσειδώνια». Εκθεσις ναυτιλιακή παγκοσμίου ακτινοβολίας. Σταθερώς μεγαλυτέρα η συμμετοχή χωρών και εκθετών. Τα γόνιμα αποτελέσματα των προηγουμένων διοργανώσεων εγγυώνται την επιτυχίαν των «Ποσειδωνίων ’76». Θετική η συμβολή της εκθέσεως εις την προβολήν της ελληνικής Ναυτιλίας.
Εφέτος, συμμετέχουν εις τα «Ποσειδώνια» 400 εκθέται από 29 χώρας. Εννέα χώραι – Αγγλία, Βραζιλία, Γαλλία, Ηνωμέναι Πολιτείαι, Ιαπωνία, Καναδάς, Κορέα, Ρωσία και Σιγκαπούρη – διαθέτουν ειδικούς χώρους όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα περίπτερα των εκθετών εκάστης.
Διά πρώτην φοράν εφέτος η έκθεσις διοργανούται εις τον Πειραιά, εις το Κεντρικόν Λιμεναρχείον, όπου ο χώρος είναι πλέον άνετος του Ζαππείου μεγάρου. Εδικαιούτο την διάκρισιν αυτήν ο πρώτος λιμήν της χώρας μας. Επί πλέον, ευρίσκεται τώρα η έκθεσις εγγύτερον των ενδιαφερομένων και αποφεύγεται η ταλαιπωρία μεταβάσεώς των εις Αθήνας εν ώρα εργασίας.
Εις την τελετήν των εγκαινίων, η οποία θα λάβει χώραν την 7ην μ.μ. της 7ης Ιουνίου, θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, κ. Κων. Καραμανλής.
Η ελληνική συμμετοχή
Ευρυτάτη η συμμετοχή των ελληνικών οργανισμών και επιχειρήσεων εχόντων σχέσιν με την Ναυτιλίαν. Λαμβάνουν μέρος τράπεζαι, ναυπηγεία και επισκευαστικαί μονάδες, ναυτιλιακαί επιχειρήσεις, ασφαλιστικαί εταιρίαι, αντιπροσωπείαι διαφόρων οίκων του εξωτερικού και πολλοί άλλοι. Συμμετέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Νηογνώμων και η Ολυμπιακή Αεροπορία.
Ιαπωνία
Σημαντική, ως συνήθως, η ιαπωνική συμμετοχή εις τα εφετινά «Ποσειδώνια». Εκτός της «Ενώσεως των Ιαπώνων Εξαγωγέων πλοίων» – της οποίας τυγχάνουν μέλη άπαντα τα γνωστά ναυπηγεία της χώρας – και του Ιαπωνικού Νηογνώμονος, λαμβάνουν μέρος έτεραι 12 επιχειρήσεις, ως επί το πλείστον κατασκευασταί ναυτικών μηχανών, ηλεκτρονικών ναυτιλιακών οργάνων και άλλων μηχανημάτων πλοίων.
Καναδάς
Με δέκα εκθέτας πραγματοποιεί την πρώτην εμφάνισίν του εις τα «Ποσειδώνια» ο Καναδάς:
-Τα ναυπηγεία «Μαρίν Ινταστρις Λτδ.» του Σορέλ, τα οποία αναλαμβάνουν τον σχεδιασμόν και την ναυπήγησιν φορτηγών ξηρού φορτίου, δεξαμενοπλοίων, φέρρυς, παγοθραυστικών και πολεμικών σκαφών. Τελευταίως, έχουν αναλάβει την εν σειρά ναυπήγησιν φορτηγών πολλαπλής χρήσεως τύπου «Μαρίντους», των 15.000 έως 17.000 τόν. d.w. και μικρών δεξαμενοπλοίων των 9.000 έως 10.000 τόν. d.w. Τα ναυπηγεία διαθέτουν, επίσης, και επισκευαστικήν μονάδα.
-Την «Κανάντιαν Μαρκόνι Κο.», η οποία εκθέτει μεγάλην ποικιλίαν ηλεκτρονικών ναυτιλιακών οργάνων.
-Την εταιρίαν ηλεκτρονικών υπολογιστών «Λίττον Σύστεμς (Καναδά) Λτδ.».
-Την βιομηχανίαν ψυκτικών μηχανημάτων πλοίων «Γκαλτ Εκουίπμεντ Λτδ.».
-Την «Μαρίν Ινταστρις Λτδ.», ήτις κατασκευάζει συστήματα προώσεως διά φορτηγίδας και άλλα μικρά σκάφη ως και πλευρικάς έλικας.
-Την εταιρίαν κατασκευής συστημάτων ελέγχου «Πράιμ Μούβερς Κοντρόλς Λτδ.».
-Την «Βάγκνερ Εντζινήριγκ Λτδ.», η οποία κατασκευάζει πέντε διαφορετικούς τύπους υδραυλικών πηδαλίων και συστήματα ελέγχου, αυτομάτους πιλότους και ενδείκτας θέσεως του πηδαλίου.
-Την «Μπέννεττ Πολούσιον Κοντρόλ Λτδ.», ήτις ασχολείται με όργανα ανιχνεύσεως και μέσα καθαρισμού των ρυπάνσεων εις την θάλασσαν.
-Την «Ενωσιν Καναδών Ναυπηγών και Επισκευαστών πλοίων», της οποίας τυγχάνουν μέλη 19 ναυπηγικαί και επισκευστικαί μονάδες, 19 κατασκευασταί ναυτικών οργάνων, σχεδιασταί πλοίων και πλειάς άλλων επιχειρήσεων σχετιζομένων με την ναυτικήν τεχνολογίαν.
-Τέλος, συμμετέχει και η «Τράπεζα της Νέας Σκωτίας», η οποία παρέχει δανειοδοτήσεις προς τους διαφόρους τομείς της ναυτιλιακής δραστηριότητος.

«ΜΑREL»
Η εν Πειραιεί εδρεύουσα και γνωστή εις τους ναυτιλιακούς κύκλους Ηλεκτρονική Εταιρία «MAREL» θα παρουσιάσει εις το περίπτερόν της (Α23) μίαν μεγάλην ποικιλίαν τηλεπικοινωνιακών και άλλων συγχρόνων ναυτιλιακών ηλεκτρονικών συσκευών, εκ των οποίων αι πλέον ενδιαφέρουσαι είναι:
-Ναυτικόν τηλέτυπον (Τέλεξ πλοίων).
-Αυτόματος ηλεκτρονικός υπολογιστής φορτίου πλοίων.
-Σύγχρονοι τηλεπικοινωνιακαί συσκευαί, ως SSB, VHF, TOR κ.λπ.
-Συσκευή αυτομάτου κλήσεως πλοίου από παράκτιον σταθμόν ή αντιστρόφως.

-Ραντάρ, αυτόματοι πιλότοι, όργανα υποβρυχίων ερευνών, χαρτογραφήσεως βυθών, ενδοσυνεννοήσεως κ.λπ.

-Επαναστατικοί φορητοί προβολείς 1.000.000 κηρίων κ.ά.
Η εταιρία «Μαρέλ» αντιπροσωπεύει διαφόρους οίκους του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι κάτωθι:
-Marconi International Marin Co. Ltd.
-Raytheon Corp.
-Dankom A/S.
-Synair Electronics Corp.
-S.P.T.
-Extel Corp.
-Thrige/El – Trade.
«ΚΡΟΥΠ ΑΤΛΑΣ»
Η γνωστή γερμανική εταιρία ηλεκτρονικών ναυτιλιακών οργάνων εκθέτει μίαν τεραστίαν σειράν ραντάρ, βυθομέτρων, ηχοβολιστικών συσκευών, δρομομέτρων και άλλων συσκευών αι οποίαι έχουν επιβληθεί διεθνώς χάρις εις την ποιοτικήν των υπεροχήν. Αντιπρόσωποι εν Ελλάδι η «Ναυτέξ Λτδ.».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024