Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα είναι ασφαλές το ταξίδι με το αυτοκίνητό σας

Πώς θα είναι ασφαλές το ταξίδι με το αυτοκίνητό σας

Βασικοί κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας

Το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον μπροστά μας, και πολλοί είναι ασφαλώς εκείνοι που σχεδιάζουν να κάνουν χρήση του αυτοκινήτου τους, προκειμένου να φθάσουν στον ταξιδιωτικό προορισμό που έχουν επιλέξει για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Υπάρχει άραγε τρόπος να κάνουμε τη μετακίνησή μας με το αυτοκίνητο άνετη και πραγματικά ασφαλή; Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το ταξίδι μας με το αυτοκίνητο, στο μέτρο του δυνατού, ανέμελο, τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τα μέλη της οικογένειάς μας, τους φίλους μας ή τους συνταξιδιώτες μας;

Η απάντηση είναι θετική, αρκεί να είμαστε απλώς προνοητικοί και να εφαρμόζουμε στην πράξη τους ακόλουθους βασικούς κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας:

  • Φροντίζουμε για τη σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου από την άποψη του απαραίτητου τεχνικού ελέγχου, σέρβις κ.λπ.
  • Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου πριν από το ταξίδι, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του κατασκευαστή αλλά και το συνολικό φορτίο του οχήματός μας.
  • Δεν παραφορτώνουμε το αυτοκίνητο, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στον τρόπο με τον οποίο αυτό συμπεριφέρεται στο δρόμο.
  • Ξεκινάμε το ταξίδι μας χωρίς νεύρα και σε καλή σωματική κατάσταση, ει δυνατόν ξεκούραστοι και ήρεμοι.
  • Δεν υπερβαίνουμε το εκάστοτε όριο ταχύτητας, τηρούμε ευλαβικά τις ενδεδειγμένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, δεν οδηγούμε με τρόπο επιθετικό.
  • Δεν καπνίζουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς ο καπνός του τσιγάρου, πέραν του ότι μολύνει τον αέρα της καμπίνας του αυτοκινήτου, έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το οξυγόνο σε αυτήν και, κατά συνέπεια, η ταχύτητα αντίδρασής μας σε ενδεχόμενη δύσκολη κατάσταση.
  • Δεν οδηγούμε πιωμένοι ή ύστερα από υπερβολική κατανάλωση φαγητού, καθώς κάτι τέτοιο θέτει ως γνωστόν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων μας.
  • Αποφεύγουμε τη συνεχή, πολύωρη οδήγηση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιλέγουμε ασφαλείς χώρους για μια έστω ολιγόλεπτη διακοπή του ταξιδιού μας, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε λίγο και να ξεπιαστούμε.
  • Αν νιώθουμε κουρασμένοι ή ως ένα βαθμό αφηρημένοι την ώρα της οδήγησης, ζητούμε από κάποιον συνεπιβάτη, τον οποίον ασφαλώς γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε, να πάρει εκείνος το τιμόνι στα χέρια του και να μας ξεκουράσει.
  • Τέλος, έχουμε πάντα κατά νουν ότι αυτό που προέχει είναι να φθάσουμε στον προορισμό μας ασφαλείς και αρτιμελείς, έστω και λίγο αργότερα απ’ όσους βλέπουν τους ελληνικούς δρόμους σαν μια πίστα της Formula 1 και τον εαυτό τους σαν άλλον Χάμιλτον, Ραϊκόνεν ή Φέτελ…

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024