
Εξι στους 10 Σκοπιανούς απορρίπτουν το «Δημοκρατία του Ιλιντεν»
Δημοσκόπηση στη γειτονική χώρα αναφέρει ότι το 62,5% λέει «όχι» σε μια τέτοια προοπτική
Δημοσκόπηση που έγινε στην ΠΓΔΜ δείχνει ότι ούτε οι πολίτες της χώρας αποδέχονται την πρόταση για το Ιλιντεν. Συγκεκριμένα, το 61,5% απάντησαν ότι θα ψήφιζαν «όχι» σε ένα δημοψήφισμα για το «Μακεδονία του Ιλιντεν». Η πρόταση αυτή δίχασε και τους ψηφοφόρους του κόμματος του Ζάεφ (SDSM), αφού το 56,4% απάντησε ότι θα ψήφιζε «ναι», ενώ το 62,5% των υποστηρικτών του αλβανικού κόμματος 62,5% θα έκαναν το ίδιο.
Αν γίνει σύγκριση με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που είχε γίνει τον Απρίλιο στην ΠΓΔΜ, περισσότεροι προτιμούν την ονομασία «Ανω Μακεδονία»- συγκεκριμένα το 41,5%- ενώ μόλις το 27,2% θα ψήφιζε «ναι» στο «Μακεδονία του Ιλιντεν», σύμφωνα με τη νέα έρευνα.
Σε δεύτερη ερώτημα της δημοσκόπησης, για αν θα ψήφιζαν το «Μακεδονία του Ιλιντεν» όταν η ΠΓΔΜ θα είχε ενταχθεί στην ΕΕ, το 38,9% απάντησε καταφατικά.
Σημειώνεται ότι στις διαπραγματεύσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη υπό τον Μάθιου Νίμιτς, την προηγούμενη εβδομάδα, η πλευρά των Σκοπίων φερόταν να απορρίπτει το «Ανω Μακεδονία», που είναι μία από τις προτάσεις που προκρίνει η Αθήνα.
Πηγή: meta
- Ο βαλλιστικός έλεγχος ούτε αθωώνει ούτε καταδικάζει τον ύποπτο για την δολοφονία Κερκ
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο


