Δημοσκόπηση που έγινε στην ΠΓΔΜ δείχνει ότι ούτε οι πολίτες της χώρας αποδέχονται την πρόταση για το Ιλιντεν. Συγκεκριμένα, το 61,5% απάντησαν ότι θα ψήφιζαν «όχι» σε ένα δημοψήφισμα για το «Μακεδονία του Ιλιντεν». Η πρόταση αυτή δίχασε και τους ψηφοφόρους του κόμματος του Ζάεφ (SDSM), αφού το 56,4% απάντησε ότι θα ψήφιζε «ναι», ενώ το 62,5% των υποστηρικτών του αλβανικού κόμματος 62,5% θα έκαναν το ίδιο.

Αν γίνει σύγκριση με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που είχε γίνει τον Απρίλιο στην ΠΓΔΜ, περισσότεροι προτιμούν την ονομασία «Ανω Μακεδονία»- συγκεκριμένα το 41,5%- ενώ μόλις το 27,2% θα ψήφιζε «ναι» στο «Μακεδονία του Ιλιντεν», σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

Σε δεύτερη ερώτημα της δημοσκόπησης, για αν θα ψήφιζαν το «Μακεδονία του Ιλιντεν» όταν η ΠΓΔΜ θα είχε ενταχθεί στην ΕΕ, το 38,9% απάντησε καταφατικά.

Σημειώνεται ότι στις διαπραγματεύσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη υπό τον Μάθιου Νίμιτς, την προηγούμενη εβδομάδα, η πλευρά των Σκοπίων φερόταν να απορρίπτει το «Ανω Μακεδονία», που είναι μία από τις προτάσεις που προκρίνει η Αθήνα.

Πηγή: meta