Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουόριορς - Καβαλίερς: Πράξη τέταρτη

Ουόριορς – Καβαλίερς: Πράξη τέταρτη

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/6, 4:00) ανοίγει η αυλαία των τελικών του ΝΒΑ, με την αναμέτρηση μεταξύ των Ουόριορς και των Καβαλίερς, στην έδρα των πρώτων στο Όκλαντ.

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά θα είμαστε… μάρτυρες στο ίδιο σκηνικό. Ουόριορς και Καβαλίερς έρχονται για ακόμα μία φορά αντιμέτωποι στους τελικούς του ΝΒΑ, επισφραγίζοντας την ανωτερότητά τους επί των φιλόδοξων διεκδικητών στις εκάστοτε περιφέρειες.

Με τους «πολεμιστές» να λογίζονται ως το απόλυτο φαβορί στη σειρά και να έχουν το πλεονέκτημα έδρας, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/6. 4:00) η πρώτη πράξη των τελικών, στην «Όρακλ Αρένα», στο Όκλαντ.

Ο Στιβ Κερ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Άντρε Ιγκουοντάλα, ο οποίος έχασε τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σειράς με τους Ρόκετς και δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο.

Στη φετινή σεζόν, οι Ουόριορς απέκλεισαν κατά σειρά τους Σπερς (4-1), Πέλικανς (4-1) και Ρόκετς (4-3), με τους τελευταίους να είναι οι μόνοι που δυσκόλεψαν την ομάδα του Στιβ Κερ.

Οι Καβαλίερς ξεπέρασαν δύσκολα το εμπόδιο των Πέισερς στα προημιτελικά της Ανατολής (4-3), «σκούπισαν» τους Ράπτορς (4-0) και τέλος, απέκλεισαν τους Σέλτικς (4-3).

Φαβορί οι Ουόριορς, με το βλέμμα στο… θαύμα ο Λεμπρόν

Πρόκειται για μια σειρά που έχει τον χαρακτήρα της «μάχης» του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ. Οι Ουόριορς υπερτερούν σε ταλέντο, επιθετικές επιλογές και κυρίως στην αμυντική λειτουργία. Η 4άδα των all-star παικτών της ομάδας, που αποτελείται από τους Ντουράντ (29.0 π, 7.ο ριμ), Κάρι (24.8 π, 6.0 ριμ, 4.9 ασ), Τόμπσον (20.5 π) και Γκριν (11.1 π, 11.6 ριμ, 8.1 ασ), αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλη ομάδα, ενώ οι ρολίστες της ομάδας πλαισιώνουν άριστα τους σταρ της ομάδας.

Το Γκόλντεν Στέιτ πήγε στο… ρελαντί στην κανονική περίοδο, μην θέλοντας να ζορίσει τους παίκτες του ενόψει των πλέι οφ. Ωστόσο, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με τον Κάρι για παράδειγμα, να χάνει ολόκληρο τον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Η σειρά μοιάζει πιο άνιση από ποτέ, σε σχέση με τις προηγούμενες «μονομαχίες» των ομάδων στους τελικούς. Ακόμα και από τη σεζόν 2014-15, όταν οι Καβαλίερς αγωνίστηκαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των τελικών χωρίς τους Ίρβινγκ και Λοβ, πέφτοντας εν τέλει μαχόμενοι με 4-2.

Κι όμως, ενώ όλα δείχνουν τόσο συντριπτικά κατά του Κλίβελαντ, η παρουσία του Λεμπρόν Τζέιμς δίνει ελπίδες στο σύνολο του Τάιρον Λου. Ο «βασιλιάς» αγωνίζεται με το πόδι… στο γκάζι από την αρχή των πλέι οφ, δείχνοντας έτοιμος να οδηγήσει τους Καβαλίερς στη «γη της επαγγελίας».

Οι μέσοι όροι του (34.0 π, 9.2 ριμ, 8.8 ασ) … τρομάζουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο για το υπόλοιπο ρόστερ της ομάδας, το οποίο δείχνει συνέπεια μονάχα στο να απογοητεύει. Οι Τζορτζ Χιλ, Κάιλ Κόρβερ, Τζέι Αρ Σμιθ, Τρίσταν Τόμπσον και Τζεφ Γκριν, είχαν όλοι θετικές στιγμές κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει τον δεύτερο.. τροχό στην επιθετική λειτουργία των Καβαλίερς, όντας όλοι τους σταθερά… ασταθείς.

Ο Κέβιν Λοβ πριν από τον τραυματισμό του, βρισκόταν επίσης σε κακή κατάσταση με 13.9 πόντους μέσο όρο και η πορεία του Κλίβελαντ έως τους τελικούς του ΝΒΑ, μοιάζει και είναι μια υπέρβαση.

Η ιστορία του ζευγαριού

Τη σεζόν 2014-15 ξεκίνησε η ιστορία του ζευγαριού στους τελικούς του ΝΒΑ. Οι Ουόριορς επικράτησαν με 4-2 νίκες στη σειρά, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λοβ.

Την επόμενη χρονιά, οι «πολεμιστές» προηγήθηκαν με 3-1 στη σειρά με χαρακτηριστική ευκολία, δείχνοντας έτοιμοι για το «repeat». Ο Λεμπρόν Τζέιμς όμως, είχε άλλη άποψη και με άξιο συμπαραστάτη τον Ίρβινγκ, έφεραν… τούμπα τη σειρά και έφτασαν ανέλπιστα στην ανατροπή της σειράς και το τελικό 4-3 υπέρ των Καβαλίερς.

Στην πιο πρόσφατη «μάχη» των δύο ομάδων τη σεζόν 2016-17, οι Ουόριορς, με τον Κέβιν Ντουράντ πια στη σύνθεσή τους, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης τους «Καβς», φτάνοντας άνετα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με 4-1 νίκες.

Οι κορυφαίοι των δύο ομάδων στα πλέι οφ

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Πόντοι: Λεμπρόν Τζέιμς (34.0)
Ριμπάουντ: Κέβιν Λοβ (10.0)
Ασίστ: Λεμπρόν Τζέιμς (8.8)
Κλεψίματα: Λεμπρόν Τζέιμς (1.3)
Μπλοκ: Λεμπρόν Τζέιμς (1.3)

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Πόντοι: Κέβιν Ντουράντ (29.0)
Ριμπάουντ: Ντρέιμοντ Γκριν (11.6)
Ασίστ: Ντρέιμοντ Γκριν (8.1)
Κλεψίματα: Ντρέιμοντ Γκριν (1.9)
Μπλοκ: Ντρέιμοντ Γκριν (1.4)

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024