Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία , ο υποψήφιος τούρκος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ επισκέπτεται τη Θράκη εν μέσω αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιντζέ θα βρίσκεται στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής στη 1 το μεσημέρι ενώ αμέσως μετά θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον αύλειο χώρο της αποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτήνης».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronos.gr , εκεί θα γίνει ομιλία ανοιχτή στο κοινό, παρουσία μάλιστα δέκα βουλευτών που συνοδεύουν τον Τούρκο υποψήφιο, όπως και αυτοδιοικητικών από την γειτονική χώρα, προσκείμενων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την Θράκη ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κίρτζαλι, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες και το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρακαθίσει σε γεύμα.
Πάντως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις από βουλευτές σχεδόν όλων των πολιτικών κομμάτων. «Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τη μεταφορά στη Θράκη της προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών στην Τουρκία. Δεν συμφωνούμε με την εξαγωγή τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων, εντάσεων και πόλωσης σε ελληνικό έδαφος και μεταξύ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος. Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είχε δηλώσει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας είχε τονίσει πως μια ιδιωτική επίσκεψη Τούρκου πολιτικού στην Θράκη, δεν μπορεί να συνδυαστεί με προεκλογική ομιλία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας