Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα παιδιά διαδήλωσαν κατά του καπνίσματος

Τα παιδιά διαδήλωσαν κατά του καπνίσματος

Κρατώντας πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια που έφτιαξαν μόνα τους, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού "BabyStory" του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, διαδήλωσαν κατά του καπνίσματος στους χώρους του νοσοκομείου

Διαδήλωση κατά του καπνίσματος, κρατώντας πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια που έφτιαξαν μόνα τους, έκαναν σήμερα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «BabyStory» του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, τα παιδιά, αφού χάρισαν λουλούδια σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους, «φύτεψαν» τις κατασκευές τους με τα αντικαπνιστικά μηνύματα στο παρτέρι του Νοσοκομείου.

Εξάλλου, εθελοντές του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα» μοίρασαν στους πολίτες και τους εργαζόμενους ενημερωτικά έντυπα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σχετικά με το κάπνισμα, τις συνέπειες και τη διακοπή του και παράλληλα τους χάρισαν, συμβολικά, ένα κουτάκι με μέντες, όπου αναγραφόταν το σύνθημα του Δικτύου Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος «Δεν καπνίΖΩ. Ζω ελεύθερα!», προτρέποντάς τους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Επίσης, ενημέρωναν για την αντικαπνιστική νομοθεσία, τις απαγορεύσεις και τις κυρώσεις που προβλέπονται, καθώς και για την εφαρμογή της στο Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, τις τελευταίες ημέρες, προβάλλεται, σε οθόνες κοινόχρηστων χώρων του Νοσοκομείου, βίντεο ενημερωτικού περιεχομένου, σχετικά με τις ιδιότητες του τσιγάρου, τις συνέπειες στην υγεία, τους τρόπους διακοπής κ.ά.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα κατά το Καπνίσματος το προσωπικό του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος, που λειτουργεί στο Πνευμονολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες που προσφέρει ώστε να βοηθηθούν οι καπνιστές να κόψουν την καταστροφική αυτή συνήθεια.

Σύμφωνα με τους πνευμονολόγους, στο Ιατρείο μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα και θεωρούν ότι χρειάζονται επιστημονική στήριξη, κλείνοντας ραντεβού στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 14741.

Ο χρόνος αναμονής είναι ελάχιστος και μέσα σε περίπου δυο εβδομάδες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ειδικό γιατρό, ώστε να λάβουν βοήθεια για να «κόψουν» το τσιγάρο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024