Διαδήλωση κατά του καπνίσματος, κρατώντας πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια που έφτιαξαν μόνα τους, έκαναν σήμερα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «BabyStory» του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, τα παιδιά, αφού χάρισαν λουλούδια σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους, «φύτεψαν» τις κατασκευές τους με τα αντικαπνιστικά μηνύματα στο παρτέρι του Νοσοκομείου.

Εξάλλου, εθελοντές του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Η Αντηρίδα» μοίρασαν στους πολίτες και τους εργαζόμενους ενημερωτικά έντυπα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σχετικά με το κάπνισμα, τις συνέπειες και τη διακοπή του και παράλληλα τους χάρισαν, συμβολικά, ένα κουτάκι με μέντες, όπου αναγραφόταν το σύνθημα του Δικτύου Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος «Δεν καπνίΖΩ. Ζω ελεύθερα!», προτρέποντάς τους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Επίσης, ενημέρωναν για την αντικαπνιστική νομοθεσία, τις απαγορεύσεις και τις κυρώσεις που προβλέπονται, καθώς και για την εφαρμογή της στο Νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, τις τελευταίες ημέρες, προβάλλεται, σε οθόνες κοινόχρηστων χώρων του Νοσοκομείου, βίντεο ενημερωτικού περιεχομένου, σχετικά με τις ιδιότητες του τσιγάρου, τις συνέπειες στην υγεία, τους τρόπους διακοπής κ.ά.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα κατά το Καπνίσματος το προσωπικό του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος, που λειτουργεί στο Πνευμονολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες που προσφέρει ώστε να βοηθηθούν οι καπνιστές να κόψουν την καταστροφική αυτή συνήθεια.

Σύμφωνα με τους πνευμονολόγους, στο Ιατρείο μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα και θεωρούν ότι χρειάζονται επιστημονική στήριξη, κλείνοντας ραντεβού στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 14741.

Ο χρόνος αναμονής είναι ελάχιστος και μέσα σε περίπου δυο εβδομάδες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ειδικό γιατρό, ώστε να λάβουν βοήθεια για να «κόψουν» το τσιγάρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο